Electrolux: nincs vége
Utoljára módositva: 2019-05-08 09:29:59

Hiú remények voltak az egyezségre a hétfőiek, a vezetőség utolsó utáni béremelési ajánlatát hallva is úgy döntöttek egyhangúan a háztartásigép-gyár tüntetői, hogy nem fogadják el ezt az ajánlatot sem, folytatják a sztrájkot.

Az emberek előtt felolvasott jegyzőkönyv szerint ez ugyanaz volt, mint az április végén tett ajánlat, hiába hajlott az engedményekre a szakszervezet, azt meg a gyárvezetés nem fogadta el. Az érdekképviselet most olyan munkavállalói igényt továbbított, amelyik a régi kollektív szerződés 2020 végéig való megkötéséről szólt, jelenlét után járó és nem jelenlét híján levont bónuszt és az inflációt fedező, legalább 5,5 százalékos nettó emelést kért. Nem adták meg, úgyhogy a tüntetők abban egyeztek meg, hogy ma reggel megint kint lesznek az Electrolux előtti parkolóban.

Nem tetszett az embereknek, hogy az erre az évre ígért 240 lejes, illetve a következő évre ígért ugyanekkora emelés csak abban az esetben érvényes, ha havonta nincs egyetlen hiányzás sem; csökken az összeg, majd öt, a munkától távol töltött nap után el is tűnik, függetlenül attól, hogy betegség vagy más a hiányzás oka. Nem tetszett az sem, hogy két évre kötött, újfajta kollektív munkaszerződésben szentesítené a fenti, jelenléthez kötött emelést a gyárvezetés, az erős érdekképviseleti ráhatást lehetővé tevő régi csoportos egyezséget továbbra is megtartanák, még ha kétéves érvényességgel is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...