Elektromos buszok és uszoda Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-05-16 09:57:21

Mindössze néhány percet vett igénybe az a rendkívüli tanácsülés, amely során a tanácsosok zöld utat biztosítottak olyan projekteknek, amelyek tovább alakítanák Nagykároly városképét, arculatát.

Rendkívüli tanácsülés keretében igen fontos, a nagykárolyiak zömét érintő projektek jóváhagyásáról hoztak döntést a városi tanácsosok. Négy projekt kapcsán kellett dönteniük — és mindahány jelen lévő tanácstag meg is szavazta ezeket. A városbeli károsanyag-kibocsátás csökkentéséről szóló korábbi tanácsi határozatot kellett módosítani, s a változtatások során további kerékpárutak létesítésével óhajt az önkormányzat tenni a környezet megóvásáért. Mindezt hozzáhangolták egy újabb határozat révén a városfejlesztési elképzelésekhez. Két korábbi, a Vasile Lucaciu Általános Iskola felújításáról szóló határozatot is módosítani kellett. Különféle tervezett munkálatok költségei nem fedezhetők az európai uniós alapokból, ezért módosítani kellett azokat a célkitűzéseket.

Nagyon fontos Nagykároly jövője szempontjából, hogy ezek a projektek nyertesek legyenek, nyilatkozta minderről Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárója — amint azt már megszokhatták a helyiek — optimista a tervezetek elbírálásával kapcsolatban, így több mint húszmillió eurós támogatás elnyerésével tovább szépülne a város.

„Állítom, hogy maximum tíz éven belül egy nyugati kisváros arculatát tükrözi majd Nagykároly. Tudom, hogy most sokan csak legyintenek erre és hitetlenkednek, de nekik üzenem, hogy ha évekkel ezelőtt a kastély felújításáról vagy a városközpont átalakulásáról mondtam volna nekik hasonlókat, akkor azt sem hitték volna el. Nagy terveink vannak, s ebben a munkában kollégám, Egli Carmen és pályázatkészítő csapata maximális teljesítményt nyújt. Az egyik tervezet az a nagyszabású mobilitási projekt, amely több fontos elemet is tartalmaz. A most megszavazott, a nagykárolyiak életminőségén javítani hivatott, károsanyag-kibocsátást mérsékelő projekt révén elektromos buszokat vásárolnánk. Ezzel beindulna a nagykárolyi helyi tömegközlekedés, így kevesebb autó járna a városban. 31 buszmegállót létesítünk, illetve több kilométeres, a városban a biztonságos közlekedést segítő kerékpárutakat alakítunk ki. Ezt is sokan kérték tőlünk, és most, hogy van rá finanszírozási lehetőségünk, igyekszünk eleget tenni a kéréseknek. A mobilitási projekt az, amely révén felújítanánk a nagykárolyi főutat. Nagyon remélem, hogy jövő év végére a városnak a legforgalmasabb útján már új rétegen gurulhatnak az autósok. Finanszírozási lehetőség nyílt arra is, hogy a szintén hőn áhított uszoda is elkészülhessen. Amennyiben nyer a projektünk, egy fedett uszodát létesítünk a stadion melletti részen, illetve készült egy rendkívül látványos, impozáns, modern könyvtárra vonatkozó tervezetünk, amely a jelenlegi városi kertészet helyén épülne, mellette pedig parkolóház és korcsolyapálya is kialakításra kerülne” — magyarázta Kovács.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...