Elektromos buszok és uszoda Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-05-16 09:57:21

Mindössze néhány percet vett igénybe az a rendkívüli tanácsülés, amely során a tanácsosok zöld utat biztosítottak olyan projekteknek, amelyek tovább alakítanák Nagykároly városképét, arculatát.

Rendkívüli tanácsülés keretében igen fontos, a nagykárolyiak zömét érintő projektek jóváhagyásáról hoztak döntést a városi tanácsosok. Négy projekt kapcsán kellett dönteniük — és mindahány jelen lévő tanácstag meg is szavazta ezeket. A városbeli károsanyag-kibocsátás csökkentéséről szóló korábbi tanácsi határozatot kellett módosítani, s a változtatások során további kerékpárutak létesítésével óhajt az önkormányzat tenni a környezet megóvásáért. Mindezt hozzáhangolták egy újabb határozat révén a városfejlesztési elképzelésekhez. Két korábbi, a Vasile Lucaciu Általános Iskola felújításáról szóló határozatot is módosítani kellett. Különféle tervezett munkálatok költségei nem fedezhetők az európai uniós alapokból, ezért módosítani kellett azokat a célkitűzéseket.

Nagyon fontos Nagykároly jövője szempontjából, hogy ezek a projektek nyertesek legyenek, nyilatkozta minderről Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárója — amint azt már megszokhatták a helyiek — optimista a tervezetek elbírálásával kapcsolatban, így több mint húszmillió eurós támogatás elnyerésével tovább szépülne a város.

„Állítom, hogy maximum tíz éven belül egy nyugati kisváros arculatát tükrözi majd Nagykároly. Tudom, hogy most sokan csak legyintenek erre és hitetlenkednek, de nekik üzenem, hogy ha évekkel ezelőtt a kastély felújításáról vagy a városközpont átalakulásáról mondtam volna nekik hasonlókat, akkor azt sem hitték volna el. Nagy terveink vannak, s ebben a munkában kollégám, Egli Carmen és pályázatkészítő csapata maximális teljesítményt nyújt. Az egyik tervezet az a nagyszabású mobilitási projekt, amely több fontos elemet is tartalmaz. A most megszavazott, a nagykárolyiak életminőségén javítani hivatott, károsanyag-kibocsátást mérsékelő projekt révén elektromos buszokat vásárolnánk. Ezzel beindulna a nagykárolyi helyi tömegközlekedés, így kevesebb autó járna a városban. 31 buszmegállót létesítünk, illetve több kilométeres, a városban a biztonságos közlekedést segítő kerékpárutakat alakítunk ki. Ezt is sokan kérték tőlünk, és most, hogy van rá finanszírozási lehetőségünk, igyekszünk eleget tenni a kéréseknek. A mobilitási projekt az, amely révén felújítanánk a nagykárolyi főutat. Nagyon remélem, hogy jövő év végére a városnak a legforgalmasabb útján már új rétegen gurulhatnak az autósok. Finanszírozási lehetőség nyílt arra is, hogy a szintén hőn áhított uszoda is elkészülhessen. Amennyiben nyer a projektünk, egy fedett uszodát létesítünk a stadion melletti részen, illetve készült egy rendkívül látványos, impozáns, modern könyvtárra vonatkozó tervezetünk, amely a jelenlegi városi kertészet helyén épülne, mellette pedig parkolóház és korcsolyapálya is kialakításra kerülne” — magyarázta Kovács.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...