Elektromos buszok és uszoda Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-05-16 09:57:21

Mindössze néhány percet vett igénybe az a rendkívüli tanácsülés, amely során a tanácsosok zöld utat biztosítottak olyan projekteknek, amelyek tovább alakítanák Nagykároly városképét, arculatát.

Rendkívüli tanácsülés keretében igen fontos, a nagykárolyiak zömét érintő projektek jóváhagyásáról hoztak döntést a városi tanácsosok. Négy projekt kapcsán kellett dönteniük — és mindahány jelen lévő tanácstag meg is szavazta ezeket. A városbeli károsanyag-kibocsátás csökkentéséről szóló korábbi tanácsi határozatot kellett módosítani, s a változtatások során további kerékpárutak létesítésével óhajt az önkormányzat tenni a környezet megóvásáért. Mindezt hozzáhangolták egy újabb határozat révén a városfejlesztési elképzelésekhez. Két korábbi, a Vasile Lucaciu Általános Iskola felújításáról szóló határozatot is módosítani kellett. Különféle tervezett munkálatok költségei nem fedezhetők az európai uniós alapokból, ezért módosítani kellett azokat a célkitűzéseket.

Nagyon fontos Nagykároly jövője szempontjából, hogy ezek a projektek nyertesek legyenek, nyilatkozta minderről Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárója — amint azt már megszokhatták a helyiek — optimista a tervezetek elbírálásával kapcsolatban, így több mint húszmillió eurós támogatás elnyerésével tovább szépülne a város.

„Állítom, hogy maximum tíz éven belül egy nyugati kisváros arculatát tükrözi majd Nagykároly. Tudom, hogy most sokan csak legyintenek erre és hitetlenkednek, de nekik üzenem, hogy ha évekkel ezelőtt a kastély felújításáról vagy a városközpont átalakulásáról mondtam volna nekik hasonlókat, akkor azt sem hitték volna el. Nagy terveink vannak, s ebben a munkában kollégám, Egli Carmen és pályázatkészítő csapata maximális teljesítményt nyújt. Az egyik tervezet az a nagyszabású mobilitási projekt, amely több fontos elemet is tartalmaz. A most megszavazott, a nagykárolyiak életminőségén javítani hivatott, károsanyag-kibocsátást mérsékelő projekt révén elektromos buszokat vásárolnánk. Ezzel beindulna a nagykárolyi helyi tömegközlekedés, így kevesebb autó járna a városban. 31 buszmegállót létesítünk, illetve több kilométeres, a városban a biztonságos közlekedést segítő kerékpárutakat alakítunk ki. Ezt is sokan kérték tőlünk, és most, hogy van rá finanszírozási lehetőségünk, igyekszünk eleget tenni a kéréseknek. A mobilitási projekt az, amely révén felújítanánk a nagykárolyi főutat. Nagyon remélem, hogy jövő év végére a városnak a legforgalmasabb útján már új rétegen gurulhatnak az autósok. Finanszírozási lehetőség nyílt arra is, hogy a szintén hőn áhított uszoda is elkészülhessen. Amennyiben nyer a projektünk, egy fedett uszodát létesítünk a stadion melletti részen, illetve készült egy rendkívül látványos, impozáns, modern könyvtárra vonatkozó tervezetünk, amely a jelenlegi városi kertészet helyén épülne, mellette pedig parkolóház és korcsolyapálya is kialakításra kerülne” — magyarázta Kovács.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...