Élen a szatmári mentősök
Utoljára módositva: 2019-09-29 17:10:26

Kiválóan szerepeltek a Szatmár Megyei Mentőszolgálat szakemberei az ország mentőalakulatai számára megrendezett versenyen. A C2-es mentőegység csapata második helyen végzett.

Komoly megmérettetésen vannak túl a Szatmár Megyei Mentőszolgálat szakemberei: szeptember 18–22. között az Arad megyei Menyházán (Moneasa) bizonyítottak a romániai mentősök országos versenyén. A Romániában működő mentőalakulatok számára megrendezett versenyen többek között újraélesztéssel kapcsolatos feladatokat, valamint politraumás eseteket kellett megoldaniuk, melynek megoldására alig 20 perc állt a versenyzők rendelkezésére.

A feladatok teljesítése előtt a csapatok egy teljesen elkülönített teremben várták az előzőleg sorshúzással megállapított sorrend szerinti sorukat. A szimulált eseteket nagyon élethűen ábrázolták a szervezők, a bírók pedig maximális következetességgel és szigorúsággal értékelték a csapatok munkáját. A szakmaiság mellett pontozták többek között a csapat együttműködését, összhangot, a feladatok protokoll szerinti teljesítését.

A komoly versenyen, melyet idén kilencedik alkalommal rendeztek meg, az ország mintegy 18 millió lakosát ellátó 9500 mentőse közül 110 szakember vett részt. A szatmári C2-es mentőegységen szolgálatot teljesítő csapat — dr. Lăpuşte Stancu Ramina, Vlazan Bogdan asszisztens, Timiş Daniel mentős és Molnar Alexandra önkéntes — a nagyon előkelő, dobogós második helyen végzett, míg a B2-es mentőegység csapata — Jakab Csilla asszisztens és Toroc Ioan mentős — a 41 megyét felvonultató mezőnyben a 12. helyen végzett. A csapatokat ugyanakkor elkísérte és a tribünről szurkolt dr. Heinrich Ottó, a mentőszolgálat orvosigazgatója, Német Ramona főasszisztens és Andreica Adrian asszisztens.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...