Élen a szatmári mentősök
Utoljára módositva: 2019-09-29 17:10:26

Kiválóan szerepeltek a Szatmár Megyei Mentőszolgálat szakemberei az ország mentőalakulatai számára megrendezett versenyen. A C2-es mentőegység csapata második helyen végzett.

Komoly megmérettetésen vannak túl a Szatmár Megyei Mentőszolgálat szakemberei: szeptember 18–22. között az Arad megyei Menyházán (Moneasa) bizonyítottak a romániai mentősök országos versenyén. A Romániában működő mentőalakulatok számára megrendezett versenyen többek között újraélesztéssel kapcsolatos feladatokat, valamint politraumás eseteket kellett megoldaniuk, melynek megoldására alig 20 perc állt a versenyzők rendelkezésére.

A feladatok teljesítése előtt a csapatok egy teljesen elkülönített teremben várták az előzőleg sorshúzással megállapított sorrend szerinti sorukat. A szimulált eseteket nagyon élethűen ábrázolták a szervezők, a bírók pedig maximális következetességgel és szigorúsággal értékelték a csapatok munkáját. A szakmaiság mellett pontozták többek között a csapat együttműködését, összhangot, a feladatok protokoll szerinti teljesítését.

A komoly versenyen, melyet idén kilencedik alkalommal rendeztek meg, az ország mintegy 18 millió lakosát ellátó 9500 mentőse közül 110 szakember vett részt. A szatmári C2-es mentőegységen szolgálatot teljesítő csapat — dr. Lăpuşte Stancu Ramina, Vlazan Bogdan asszisztens, Timiş Daniel mentős és Molnar Alexandra önkéntes — a nagyon előkelő, dobogós második helyen végzett, míg a B2-es mentőegység csapata — Jakab Csilla asszisztens és Toroc Ioan mentős — a 41 megyét felvonultató mezőnyben a 12. helyen végzett. A csapatokat ugyanakkor elkísérte és a tribünről szurkolt dr. Heinrich Ottó, a mentőszolgálat orvosigazgatója, Német Ramona főasszisztens és Andreica Adrian asszisztens.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...