×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Élen a szatmári mentősök

2019.09.29 - 16:56
Megosztas :
 • Élen a szatmári mentősök

  Kiválóan szerepeltek a Szatmár Megyei Mentőszolgálat szakemberei az ország mentőalakulatai számára megrendezett versenyen. A C2-es mentőegység csapata második helyen végzett.

  Komoly megmérettetésen vannak túl a Szatmár Megyei Mentőszolgálat szakemberei: szeptember 18–22. között az Arad megyei Menyházán (Moneasa) bizonyítottak a romániai mentősök országos versenyén. A Romániában működő mentőalakulatok számára megrendezett versenyen többek között újraélesztéssel kapcsolatos feladatokat, valamint politraumás eseteket kellett megoldaniuk, melynek megoldására alig 20 perc állt a versenyzők rendelkezésére.

  A feladatok teljesítése előtt a csapatok egy teljesen elkülönített teremben várták az előzőleg sorshúzással megállapított sorrend szerinti sorukat. A szimulált eseteket nagyon élethűen ábrázolták a szervezők, a bírók pedig maximális következetességgel és szigorúsággal értékelték a csapatok munkáját. A szakmaiság mellett pontozták többek között a csapat együttműködését, összhangot, a feladatok protokoll szerinti teljesítését.

  A komoly versenyen, melyet idén kilencedik alkalommal rendeztek meg, az ország mintegy 18 millió lakosát ellátó 9500 mentőse közül 110 szakember vett részt. A szatmári C2-es mentőegységen szolgálatot teljesítő csapat — dr. Lăpuşte Stancu Ramina, Vlazan Bogdan asszisztens, Timiş Daniel mentős és Molnar Alexandra önkéntes — a nagyon előkelő, dobogós második helyen végzett, míg a B2-es mentőegység csapata — Jakab Csilla asszisztens és Toroc Ioan mentős — a 41 megyét felvonultató mezőnyben a 12. helyen végzett. A csapatokat ugyanakkor elkísérte és a tribünről szurkolt dr. Heinrich Ottó, a mentőszolgálat orvosigazgatója, Német Ramona főasszisztens és Andreica Adrian asszisztens.

  Bumbuluţ Krisztina

  Cookie