Elena Udrea: A dolgok kezdenek elmozdulni a normalitás irányába
Utoljára módositva: 2019-09-12 20:32:19

Elena Udrea örvend, hogy hazatérhetett az országba, és úgy gondolja, hogy Romániában ‘a dolgok kezdenek elmozdulni a normalitás irányába’, beleértve az igazságszolgáltatást is.

Udrea csütörtökön megjelent a bukaresti táblabíróságon, ahol ügyét tárgyalták. A volt turisztikai minisztert vesztegetés elfogadásával és pénzmosással vádolják, a tettek a 2009-es államelnök-választási kampány finanszírozásával kapcsolatosak, amikor Traian Băsescu újabb államfői mandátumot kapott.

‘Minden tárgyaláson meg fogok jelenni, és nagyon örülök, hogy itthon lehetek, vágytam haza. Boldog vagyok, hogy hazajöhettem. Úgy gondolom, hogy Romániában a dolgok kezdenek elmozdulni a normalitás irányába, beleértve az igazságszolgáltatást is. Megvan az okom rá, hogy ezt gondoljam. Nem akarok elemzéseket végezni, a véleményemet sem akarom elmondani, illetve azt sem, hogy mi volt az oka annak, hogy elmentem, sem annak, hogy visszajöttem’ – mondta Udrea a törvényszékről kilépve.

Az újságírók kérdésére, hogy mégis mi volt az oka annak, hogy visszatért Costa Ricából, Udrea így válaszolt: ‘Egész nyáron nem mondtam erről semmit, most sem szeretnék. Sok oka van. Ezek közül sokat önök is ismernek. (…) Én azonban nem akarom ismét elölről kezdeni az egészet, hogy mi volt, hogy volt.(…) Mindenki tudja, miért mentem Costa Ricába’.

Egy másik kérdésre válaszolva Udrea elmondta, hogy kislányának a keresztelőjére készül, azt azonban tagadta, hogy Traian Băsescut kérte volna fel a keresztapaságra.

Elena Udrea most először jelenik meg a nyilvánosság előtt, amióta Costa Ricából visszatért az országba. A törvényszékre élettársa, Adrian Alexandrov is elkísérte.

Udrea csak néhány percet töltött a tárgyalóteremben, miután a bíró úgy döntött, hogy október 15-re halasztja a tárgyalást, mert az egyik vádlottnak nem volt ügyvédje.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2017 júliusában indított pert Elena Udrea volt turisztikai miniszter, Ioana Băsescu, a volt államelnök lánya és Dan Andronic újságíró ellen a 2009-es államelnök-választás kampányának finanszírozásával kapcsolatos tettek miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...