Elengednék a késedelmi kamatot
Utoljára módositva: 2019-07-24 19:43:48

Több száz szatmárnémeti család mentesülhet a be nem fizetett helyi adókra számolt késedelmi kamat befizetési kötelezettsége alól. A városi tanácsosok csütörtökön hoznak döntést az előterjesztésről.

Szerepel a Szatmárnémeti Helyi Tanács csütörtöki ülésének napirendi pontjai között egy, amelyiket ha elfogadnak, több száz család neve mellől törölheti a városi adóhivatal a hátralék miatti késedelmi kamatot. A könnyítés a szatmárnémeti tulajdonnal rendelkező, kevésbé tehetős magánszemélyeket érinti, a mentesítés pár lejtől pár száz lejig terjedhet.

A csütörtöki ülés napirendjén szereplő adóügyi tervezet szerint azoknak a személyeknek és családoknak törölnék el az elmaradt adókra számolt késedelmi kamatát, akiknek az állandó lakhelyén vagy az adózás tárgyát képezőn kívül más ingatlanjuk nincs a városban, illetve természetesen akkor, ha a teljes adótehertől megszabadulnak. Feltétel az is, hogy a család összjövedelme nem haladhatja meg a most 2080 lejes országos bruttó minimálbér értékét, és hogy ne legyen az államkassza felé sem elmaradása vagy ki nem fizetett rendőrségi vagy más hatóság által megállapított bírsága.

Amennyiben ma elfogadják a tanácsosok a polgármester ez irányú előterjesztését, jövő hónap közepére életbe is léphet a határozat, és ezt követően lehet majd a késedelmi kamat eltörlésére vonatkozó kérvényeket letenni a Romană téri városi adóhivatalban. A városvezetés azt reméli, hogy ha mentesíti a rosszul fizetőket a késedelmi kamat terhe alól, megnő az adóbefizetési hajlandóság és ezáltal nő a város bevétele.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...