Élénkebb az ingatlanpiac
Utoljára módositva: 2018-07-10 17:30:38

Meglódulni látszik a szatmári ingatlanpiac is, de az élénkülő tendenciák az országban mindenfelé érezhetőek a hivatalos adatokban.

Az elmúlt évihez képest több ingatlan-adásvétel történt Szatmár megyében júniusban, írja legfrissebb összesítésében az országos kataszteri hivatal. Tavaly júniusban összesen 733 ingatlan-adásvételt jegyeztek a megyében, idén júniusban ez a szám 876. A tavalyi hatodik hónapban 198 mezőgazdasági terület cserélt gazdát, idén júniusban ilyenből 319-et jegyeztek fel. Az épülettel nem rendelkező belterületekre is több adásvételi szerződés jutott idén júniusban, mint a tavaly ugyanebben a hónapban. Tavaly júniusban 194 ilyen adásvételi szerződés köttetett, a múlt hónapban viszont 234. Egyedül az épülettel is rendelkező belterületek adásvételének a száma csökkent az elmúlt évihez képest, tavaly 202 ilyet értékesítettek, idén 196-ot. Szatmár megye az adásvételek számát illetően felállított rangsorban a 15. helyen áll a 42-ből.

Az országban összesen 48 581 telekkönyvi bejegyzés született ingatlanok tulajdonjogát illető változások miatt idén júniusban, tavaly ugyanebben a hónapban 48 485 kataszteri módosítás történt adásvételi szerződések nyomán. A legélénkebb Bukarestben, illetve Ilfov és Temes megyében volt a belterületek ingatlanpiaca, a legrosszabbul Kovászna, Caraş-Severin és Gorj megyék állnak. Mezőgazdasági területekből Temes, Dolj és Brăila megyében adták el a legtöbbet júniusban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...