Élénkebb az ingatlanpiac
Utoljára módositva: 2018-07-10 17:30:38

Meglódulni látszik a szatmári ingatlanpiac is, de az élénkülő tendenciák az országban mindenfelé érezhetőek a hivatalos adatokban.

Az elmúlt évihez képest több ingatlan-adásvétel történt Szatmár megyében júniusban, írja legfrissebb összesítésében az országos kataszteri hivatal. Tavaly júniusban összesen 733 ingatlan-adásvételt jegyeztek a megyében, idén júniusban ez a szám 876. A tavalyi hatodik hónapban 198 mezőgazdasági terület cserélt gazdát, idén júniusban ilyenből 319-et jegyeztek fel. Az épülettel nem rendelkező belterületekre is több adásvételi szerződés jutott idén júniusban, mint a tavaly ugyanebben a hónapban. Tavaly júniusban 194 ilyen adásvételi szerződés köttetett, a múlt hónapban viszont 234. Egyedül az épülettel is rendelkező belterületek adásvételének a száma csökkent az elmúlt évihez képest, tavaly 202 ilyet értékesítettek, idén 196-ot. Szatmár megye az adásvételek számát illetően felállított rangsorban a 15. helyen áll a 42-ből.

Az országban összesen 48 581 telekkönyvi bejegyzés született ingatlanok tulajdonjogát illető változások miatt idén júniusban, tavaly ugyanebben a hónapban 48 485 kataszteri módosítás történt adásvételi szerződések nyomán. A legélénkebb Bukarestben, illetve Ilfov és Temes megyében volt a belterületek ingatlanpiaca, a legrosszabbul Kovászna, Caraş-Severin és Gorj megyék állnak. Mezőgazdasági területekből Temes, Dolj és Brăila megyében adták el a legtöbbet júniusban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...