Élénkebb az ingatlanpiac
Utoljára módositva: 2018-07-10 17:30:38

Meglódulni látszik a szatmári ingatlanpiac is, de az élénkülő tendenciák az országban mindenfelé érezhetőek a hivatalos adatokban.

Az elmúlt évihez képest több ingatlan-adásvétel történt Szatmár megyében júniusban, írja legfrissebb összesítésében az országos kataszteri hivatal. Tavaly júniusban összesen 733 ingatlan-adásvételt jegyeztek a megyében, idén júniusban ez a szám 876. A tavalyi hatodik hónapban 198 mezőgazdasági terület cserélt gazdát, idén júniusban ilyenből 319-et jegyeztek fel. Az épülettel nem rendelkező belterületekre is több adásvételi szerződés jutott idén júniusban, mint a tavaly ugyanebben a hónapban. Tavaly júniusban 194 ilyen adásvételi szerződés köttetett, a múlt hónapban viszont 234. Egyedül az épülettel is rendelkező belterületek adásvételének a száma csökkent az elmúlt évihez képest, tavaly 202 ilyet értékesítettek, idén 196-ot. Szatmár megye az adásvételek számát illetően felállított rangsorban a 15. helyen áll a 42-ből.

Az országban összesen 48 581 telekkönyvi bejegyzés született ingatlanok tulajdonjogát illető változások miatt idén júniusban, tavaly ugyanebben a hónapban 48 485 kataszteri módosítás történt adásvételi szerződések nyomán. A legélénkebb Bukarestben, illetve Ilfov és Temes megyében volt a belterületek ingatlanpiaca, a legrosszabbul Kovászna, Caraş-Severin és Gorj megyék állnak. Mezőgazdasági területekből Temes, Dolj és Brăila megyében adták el a legtöbbet júniusban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...