Életet ment, aki vért ad
Utoljára módositva: 2018-06-13 14:31:10

Június 14. a véradás nemzetközi napja, s idén az E.ON is csatlakozik a véradást népszerűsítő nemzetközi kampányhoz.

 

Az angliai NHS Blood and Transplant Intézet által indított véradási kampány célja, hogy feltöltsék a vérközpontok készleteit, hogy minden vércsoporthoz tartozó rászorulót mindig ki tudjanak szolgálni az egészségügyi intézmények, és további új véradókat vonjanak be a programba.

A statisztikai adatok szerint 100-ból 70 ember kap vért élete folyamán, de csak 3 ad vért, tehát nem túlzás azt mondani, hogy aki vért ad, az életek megmentéséhez járul hozzá. A cég arra buzdítja 5500 alkalmazottját, hogy — aki csak teheti — adjon vért június 14-én (vagy az azt követő időszakban) az országban található vérközpontok egyikében, így Szatmárnémetiben is várják a segíteni akarókat. A cég marosvásárhelyi központi székhelyénél a világnapon mobil véradó központ is üzemelni fog, megkönnyítve ezáltal a véradó szándék valóra váltását. Az internet adta lehetőséget is kihasználják e nemes cél érdekében: a #missingtype hashtaget használják a szervezők a világhálón azért, hogy minél több személyt elérjenek az akcióval. A kampányhoz csatlakozott cégek ugyanakkor szolidaritásképp június 11. és 15. között márkanevükből kihagyják az A, B és O betűket, a vércsoportok megnevezéseire utalva.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...