Életmentő készülék került a nagyáruházba
Utoljára módositva: 2018-05-24 09:07:26

Újszerű kezdeményezéssel állt elő a szatmárnémeti Rotary Klub, hiszen tegnap délután a Someş áruház földszintjén kihelyeztek egy automata életmentő defibrillátort (AED), amelynek értéke 3000 euró.

A defibrillátort az Executiv Trading Kft.-vel közösen sikerült beszerezniük és kihelyezniük a forgalmas központi helyre. A Rotary Klub jelen levő tagjai bemutatták, hogyan kell használni a készüléket, s megtudtuk, hogy a közeljövőben egy nagybányai szakember, Stela Săsăran érkezik majd Szatmárra, aki megtanítja az áruház munkatársait arra, hogyan kell használni szükség esetén az automata defibrillátort. A készülék használatához nem kell semmilyen különösebb végzettség, azonban biztosak szeretnének lenni abban, hogy baj esetén lesz, aki használja majd a kihelyezett készüléket. Ehhez hasonló készülékből Nagybányán és Kolozsváron is van a bevásárlóközpontokba kihelyezve. „Külföldön az állomásokon, repülőtereken vannak kihelyezve hasonló készülékek, amiket használnak is az emberek. Mi úgy ítéljük meg, hogy szükség van ilyen eszközökre, ezért tervezünk még vásárolni hasonló készüléket Szatmárnémetibe” — mondta Angela Bercean, a Szatmárnémeti Rotary Klub elnöke, aki köszönetet mondott az áruház vezetőségének, amiért beleegyeztek abba, hogy az épületbe helyezzék ki az életmentő készüléket. A Rotary már korábban is vásárolt egy defibrillátort, igaz, az egy szakszerűbb gépezet, amellyel a megyei kórház eszköztárát gazdagították. A rotarysok elmondták, hogy a defibrillátor használata során elhasználódnak egyes eszközök, ezért a fogyóeszközök beszerzését is biztosítják majd. Kihangsúlyozták, hogy nagyon fontos az automata defibrillátorok szerepe az életmentésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...