Életmentő készülék került a nagyáruházba
Utoljára módositva: 2018-05-24 09:07:26

Újszerű kezdeményezéssel állt elő a szatmárnémeti Rotary Klub, hiszen tegnap délután a Someş áruház földszintjén kihelyeztek egy automata életmentő defibrillátort (AED), amelynek értéke 3000 euró.

A defibrillátort az Executiv Trading Kft.-vel közösen sikerült beszerezniük és kihelyezniük a forgalmas központi helyre. A Rotary Klub jelen levő tagjai bemutatták, hogyan kell használni a készüléket, s megtudtuk, hogy a közeljövőben egy nagybányai szakember, Stela Săsăran érkezik majd Szatmárra, aki megtanítja az áruház munkatársait arra, hogyan kell használni szükség esetén az automata defibrillátort. A készülék használatához nem kell semmilyen különösebb végzettség, azonban biztosak szeretnének lenni abban, hogy baj esetén lesz, aki használja majd a kihelyezett készüléket. Ehhez hasonló készülékből Nagybányán és Kolozsváron is van a bevásárlóközpontokba kihelyezve. „Külföldön az állomásokon, repülőtereken vannak kihelyezve hasonló készülékek, amiket használnak is az emberek. Mi úgy ítéljük meg, hogy szükség van ilyen eszközökre, ezért tervezünk még vásárolni hasonló készüléket Szatmárnémetibe” — mondta Angela Bercean, a Szatmárnémeti Rotary Klub elnöke, aki köszönetet mondott az áruház vezetőségének, amiért beleegyeztek abba, hogy az épületbe helyezzék ki az életmentő készüléket. A Rotary már korábban is vásárolt egy defibrillátort, igaz, az egy szakszerűbb gépezet, amellyel a megyei kórház eszköztárát gazdagították. A rotarysok elmondták, hogy a defibrillátor használata során elhasználódnak egyes eszközök, ezért a fogyóeszközök beszerzését is biztosítják majd. Kihangsúlyozták, hogy nagyon fontos az automata defibrillátorok szerepe az életmentésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...