Életmentő készülék került a nagyáruházba
Utoljára módositva: 2018-05-24 09:07:26

Újszerű kezdeményezéssel állt elő a szatmárnémeti Rotary Klub, hiszen tegnap délután a Someş áruház földszintjén kihelyeztek egy automata életmentő defibrillátort (AED), amelynek értéke 3000 euró.

A defibrillátort az Executiv Trading Kft.-vel közösen sikerült beszerezniük és kihelyezniük a forgalmas központi helyre. A Rotary Klub jelen levő tagjai bemutatták, hogyan kell használni a készüléket, s megtudtuk, hogy a közeljövőben egy nagybányai szakember, Stela Săsăran érkezik majd Szatmárra, aki megtanítja az áruház munkatársait arra, hogyan kell használni szükség esetén az automata defibrillátort. A készülék használatához nem kell semmilyen különösebb végzettség, azonban biztosak szeretnének lenni abban, hogy baj esetén lesz, aki használja majd a kihelyezett készüléket. Ehhez hasonló készülékből Nagybányán és Kolozsváron is van a bevásárlóközpontokba kihelyezve. „Külföldön az állomásokon, repülőtereken vannak kihelyezve hasonló készülékek, amiket használnak is az emberek. Mi úgy ítéljük meg, hogy szükség van ilyen eszközökre, ezért tervezünk még vásárolni hasonló készüléket Szatmárnémetibe” — mondta Angela Bercean, a Szatmárnémeti Rotary Klub elnöke, aki köszönetet mondott az áruház vezetőségének, amiért beleegyeztek abba, hogy az épületbe helyezzék ki az életmentő készüléket. A Rotary már korábban is vásárolt egy defibrillátort, igaz, az egy szakszerűbb gépezet, amellyel a megyei kórház eszköztárát gazdagították. A rotarysok elmondták, hogy a defibrillátor használata során elhasználódnak egyes eszközök, ezért a fogyóeszközök beszerzését is biztosítják majd. Kihangsúlyozták, hogy nagyon fontos az automata defibrillátorok szerepe az életmentésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...