Elfoglalják a parkolóhelyeket
Utoljára módositva: 2014-08-12 09:49:04

Piros gátol feketét. Ilyen megoldások okoznak nap mint nap bosszúságot a fizetős parkolóhelyet bérlők számára

A bosszús bérlő telefonál, a hatóság bírságol, a helyfoglaló autó marad. Egyelőre nincs feszültségoldó megoldása a bérelt lakótelpi parkolókat elfoglalók ellen a felügyeletnek.
Nem azt kapják amiért fizettek a szatmárnémeti lakótelepi parkolót bérlők, hiába a 200 lejes éves parkolóbérlet, nem jár érte minden esetben az ennyi pénzért igencsak elvárható komfort. Gyakran fordul elő, hogy figyelmetlen autós foglalja el az egyébként a nap huszonnégy órájára kibérelt parkolóhelyet a lakótól, de gyakori az is, hogy szabálytalanul parkoló okoz bosszúságot a bérlőnek, mert az vagy nem tud kihajtani, vagy nem tud behajtani autójával a helyére.
Azonnali megoldás az ügyre nincs, derült ki az ilyen esetekben eljárni hivatott két hatóság vezetőinek nyilatkozataiból, a vétkest megbüntetik, de elszállítani nem tudják, úgyhogy a kihágás csak bevételt termel a pakrolási felügyeletnek, vagy a városi rendőrségnek, de a helyzetet nem orvosolja: az elfoglalt parkoló továbbra is foglalt marad.

Bejelentés kell

Sergiu Blaga, a szatmárnémeti városi rendőrség közrendért felelős osztályvezetője lapunk megkeresésére elmondta, egyedüli megoldás, ha szabálytalanságot látva értesíti a rendőrséget (a tapasztalatok szerint ők öt – tíz perc alatt a helyszínre is érkeznek), a 0361 – 919 -es gyors-számon, napszaktól függetlenül. Ilyen esetekben a rendőrség nem jár el egyénileg, mindenképp szükség van a bejelentésre.
Szintén csak bejelentés nyomán tudnak eljárni a bérelt parkolókat kezelő parkolási felügyelet munkatársai is, egyébként nincs honnan tudniuk jogosan áll-e a bérelt parkolóban a kérdéses autó, avagy sem. A parkolási felügyeletet – a városi rendőrséggel ellentétben -, reggel nyolctól délután ötig lehet értesíteni a parkolási övezetről tájékoztató táblán feltüntett telefonszámon.

Nincs elszállítás

Cristian Bozai – Vodă vezérigazgató szerint nem is foglalkoznak a tilosban pakroló autók elszállításának rendszere bevezetésével – ami pedig alkalmas lenne arra, hogy a lehető leghamarabb szabaddá tegye az elfoglalt parkolót –, azért, mert más tulajdonát elvinni még akkor sem lehet bírói végzés nélkül, ha azzal szabálytalanság volt elkövetve, illetve ha az köz- vagy magánterületet foglal, vagy ha a szabad eljárást gátolja.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...