Elfoglalják a parkolóhelyeket
Utoljára módositva: 2014-08-12 09:49:04

Piros gátol feketét. Ilyen megoldások okoznak nap mint nap bosszúságot a fizetős parkolóhelyet bérlők számára

A bosszús bérlő telefonál, a hatóság bírságol, a helyfoglaló autó marad. Egyelőre nincs feszültségoldó megoldása a bérelt lakótelpi parkolókat elfoglalók ellen a felügyeletnek.
Nem azt kapják amiért fizettek a szatmárnémeti lakótelepi parkolót bérlők, hiába a 200 lejes éves parkolóbérlet, nem jár érte minden esetben az ennyi pénzért igencsak elvárható komfort. Gyakran fordul elő, hogy figyelmetlen autós foglalja el az egyébként a nap huszonnégy órájára kibérelt parkolóhelyet a lakótól, de gyakori az is, hogy szabálytalanul parkoló okoz bosszúságot a bérlőnek, mert az vagy nem tud kihajtani, vagy nem tud behajtani autójával a helyére.
Azonnali megoldás az ügyre nincs, derült ki az ilyen esetekben eljárni hivatott két hatóság vezetőinek nyilatkozataiból, a vétkest megbüntetik, de elszállítani nem tudják, úgyhogy a kihágás csak bevételt termel a pakrolási felügyeletnek, vagy a városi rendőrségnek, de a helyzetet nem orvosolja: az elfoglalt parkoló továbbra is foglalt marad.

Bejelentés kell

Sergiu Blaga, a szatmárnémeti városi rendőrség közrendért felelős osztályvezetője lapunk megkeresésére elmondta, egyedüli megoldás, ha szabálytalanságot látva értesíti a rendőrséget (a tapasztalatok szerint ők öt – tíz perc alatt a helyszínre is érkeznek), a 0361 – 919 -es gyors-számon, napszaktól függetlenül. Ilyen esetekben a rendőrség nem jár el egyénileg, mindenképp szükség van a bejelentésre.
Szintén csak bejelentés nyomán tudnak eljárni a bérelt parkolókat kezelő parkolási felügyelet munkatársai is, egyébként nincs honnan tudniuk jogosan áll-e a bérelt parkolóban a kérdéses autó, avagy sem. A parkolási felügyeletet – a városi rendőrséggel ellentétben -, reggel nyolctól délután ötig lehet értesíteni a parkolási övezetről tájékoztató táblán feltüntett telefonszámon.

Nincs elszállítás

Cristian Bozai – Vodă vezérigazgató szerint nem is foglalkoznak a tilosban pakroló autók elszállításának rendszere bevezetésével – ami pedig alkalmas lenne arra, hogy a lehető leghamarabb szabaddá tegye az elfoglalt parkolót –, azért, mert más tulajdonát elvinni még akkor sem lehet bírói végzés nélkül, ha azzal szabálytalanság volt elkövetve, illetve ha az köz- vagy magánterületet foglal, vagy ha a szabad eljárást gátolja.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...