Elfogták a pénzkérő csalókat
Utoljára módositva: 2014-03-22 08:07:00

Azonosították és elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik szomszédok rokonainak adva ki magukat csaltak ki gyanútlanoktól pénzt.

 

Kézre kerítették a hatóságok azokat, akik az elmúlt időszakban hazugsággal vettek rá embereket arra, hogy kölcsönözzenek nekik, majd leléptek a pénzzel. Amint arról már többször írtunk, a csalók a tömbházak lakóinak névsoráról választottak maguknak „rokont”, majd becsengettek a szomszédokhoz és úgy kértek kisebb összegeket kölcsön, hogy a hivatkozott „családtag” megérkezte után visszaadják majd. Volt eset, hogy azt hazudták: épp Magyarországról érkeztek haza újszülöttel, a pénz pedig arra kell, hogy pelenkát vásároljanak, mivel csak forint van náluk. A házalókat végül csütörtökön buktatta le egy nő, akitől szintén kicsaltak 200 lejt azzal a szöveggel, hogy a szomszédjában lakó „keresztanyjuk” majd megadja. Amint a rendőrség közleményéből kiderül, az asszony a kölcsönadás után mégiscsak gyanakodni kezdett, és bejelentést tett a rendőrségen. Ennek alapján fogták el a 19 éves G. Dominikot, majd társát, a szintén 19 éves V. Iosifot. Az elkövetőket 19 rendbéli csalással, valamint 5 lakásból elkövetett lopással vádolják. A rendőrök G. Dominikot 24 órás őrizetbe vették, társa pedig szabadlábon védekezhet az ellenük indított bűnvádi eljárás során. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy a jövőben járjanak el körültekintőbben, ha valaki ismeretlenül pénzt kér tőlük, és ne adjanak, amíg nem győződnek meg arról, hogy nem csalókkal van dolguk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...