Elfogták a pénzkérő csalókat
Utoljára módositva: 2014-03-22 08:07:00

Azonosították és elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik szomszédok rokonainak adva ki magukat csaltak ki gyanútlanoktól pénzt.

 

Kézre kerítették a hatóságok azokat, akik az elmúlt időszakban hazugsággal vettek rá embereket arra, hogy kölcsönözzenek nekik, majd leléptek a pénzzel. Amint arról már többször írtunk, a csalók a tömbházak lakóinak névsoráról választottak maguknak „rokont”, majd becsengettek a szomszédokhoz és úgy kértek kisebb összegeket kölcsön, hogy a hivatkozott „családtag” megérkezte után visszaadják majd. Volt eset, hogy azt hazudták: épp Magyarországról érkeztek haza újszülöttel, a pénz pedig arra kell, hogy pelenkát vásároljanak, mivel csak forint van náluk. A házalókat végül csütörtökön buktatta le egy nő, akitől szintén kicsaltak 200 lejt azzal a szöveggel, hogy a szomszédjában lakó „keresztanyjuk” majd megadja. Amint a rendőrség közleményéből kiderül, az asszony a kölcsönadás után mégiscsak gyanakodni kezdett, és bejelentést tett a rendőrségen. Ennek alapján fogták el a 19 éves G. Dominikot, majd társát, a szintén 19 éves V. Iosifot. Az elkövetőket 19 rendbéli csalással, valamint 5 lakásból elkövetett lopással vádolják. A rendőrök G. Dominikot 24 órás őrizetbe vették, társa pedig szabadlábon védekezhet az ellenük indított bűnvádi eljárás során. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy a jövőben járjanak el körültekintőbben, ha valaki ismeretlenül pénzt kér tőlük, és ne adjanak, amíg nem győződnek meg arról, hogy nem csalókkal van dolguk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...