Elfogták a sírrongálókat
Utoljára módositva: 2018-11-06 18:49:35

Kissé hihetetlennek tűnik, de a hídon túli római katolikus temetőben történt esztelen rombolás elkövetője egy 16 és egy 17 éves kamasz.

A rendőrség bűnügyi nyomozói ma azonosították és előállították azt a két kamaszt, akik alaposan gyanúsíthatóak azzal, hogy november 2–ról 3–ra virradó éjszaka a hídon túli római katolikus temetőben 54 sírt gyaláztak meg. A 16 és 17 éves, szatmárnémeti, illetve pálfalvi illetőségű siheder be is vallotta tettét, és állításuk szerint az elfogyasztott hatalmas mennyiségű alkohol váltotta ki belőlük a rombolási kényszert – melynek nyomán 51 sírkövet borítottak le (az érintett sírkövek hetven százaléka visszaállítható ugyan, mivel csak kisebb karcolásokat szenvedtek, harminc százalékuk esetében azonban a kereszt vagy a sírkő teljes cseréréjére lesz szükség), és három sír fedelét törték össze (a rengeteg koszorú, virágcsokor– és cserép, mécses széttaposását nem is számítva).

A rendőrség sírgyalázás vádjával eljárást indított a két kiskorú ellen, ugyanakkor a rombolások és a cselekménysor pontos kiderítése érdekében a nyomozás tovább folytatódik az ügyészek vezetésével. A Büntető Törvénykönyv 383–as paragrafusa értelmében a sírgyalázást (legyen szó magáról a végső nyughelyről, urnáról vagy sírkőről/fejfáról/síremlékről) 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntetik — mivel az elkövetők kiskorúak, szabadságvesztésüket (amennyiben ilyenfajta ítéletet hoznak majd a bírák) valamelyik nevelőközpontban fogják majd letölteni.

Korábbi cikkünkben már pontosítottuk, s most ismételten emlékeztetjük az érintetteket, hogy a hatóság csak sírgyalázás vádjával állíthatja bíróság elé az elkövetőket, az okozott anyagi kár megtérítését a károsultaknak külön polgári perek útján kell majd igényelniük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...