Elhúzódó tavaszi nagytakarítás
Utoljára módositva: 2014-03-13 10:28:00

Nem fog tudni illeszkedni a tavaszi nagytakarítási programba a szatmárnémeti Florisal. Négy nap alatt ebben az évben több gallyat gyűjtöttek be, mint amennyit tavaly tíz nap alatt.

 

Hamar megtelnek az utánfutók, sokkal többen várják a gallyakkal a Florisalt, mint tavaly

Az idei szatmárnémeti tavaszi nagytakarítás március nyolcadikai megkezdése óta több mint hatszáz köbméter növényi hulladékot szállított már el a Florisal, a köztisztasági vállalat vezetősége szerint nem fogják tudni tartani az ütemtervet, annyi a kiskertekből származó hulladék. Az elképzelések szerint az idei első nagytakarítást ugyanúgy akarták elvégezni, mint a korábbi években, azaz ugyanazokon a napokon tervezték elvinni a nem háztartási hulladéknak számító gallyakat, növényszárakat, mint a kukákba kitett háztartási hulladékot.

 

Égetés helyett elszállíttatás

 

Az első napok tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy ezen a tavaszon nagyobb mennyiségű kerti hulladékot helyeznek ki portájuk elé a szatmárnémeti magánházakban lakók, így várhatóan nem fogja tudni tartani az előre eltervezett begyűjtési ütemtervet a köztisztasági vállalat, ezért vagy a március 22-én lejáró határidő kitolását fogja kérni a városvezetéstől a Florisal, vagy azt, hogy szervezzenek egy második tavaszi nagytakarítási akciót valamikor április elején. Gyaníthatóan azért több a kerti hulladék idén, mint tavaly vagy a korábbi években volt, mert a tűzoltók szigorúbban veszi az udvaron való tűzgyújtási szabályokat, így sokkal kevesebben gyújtanak alá a lemetszett gallyaknak, és inkább élnek az ingyenes elszállíttatás lehetőségével.

 

Komposzt lesz a hulladékból

 

A Florisal egyébként a lakosság türelmét is kéri a csúszások miatt, hiába a napközi és az éjszakai begyűjtés, nem győzik a háztartási hulladék és a kerti hulladék egyidejű elszállításával járó teendők ellátását. Az elsősorban fákról, cserjékről levágott ágakat egyébként nem a szemeteskocsi viszi el, ezekért külön, traktor vontatta utánfutókat küld a Florisal, az összeszedett kerti maradványokból pedig komposzt készül, így azt lehetőleg műanyag csomagolás vagy dróttal való átkötés nélkül, vasvillával mozgatható formában tegyék ki házuk elé az emberek azon a napon, amikor egyébként is arra járna a szemétszállító autó.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...