Elhúzódó tavaszi nagytakarítás
Utoljára módositva: 2014-03-13 10:28:00

Nem fog tudni illeszkedni a tavaszi nagytakarítási programba a szatmárnémeti Florisal. Négy nap alatt ebben az évben több gallyat gyűjtöttek be, mint amennyit tavaly tíz nap alatt.

 

Hamar megtelnek az utánfutók, sokkal többen várják a gallyakkal a Florisalt, mint tavaly

Az idei szatmárnémeti tavaszi nagytakarítás március nyolcadikai megkezdése óta több mint hatszáz köbméter növényi hulladékot szállított már el a Florisal, a köztisztasági vállalat vezetősége szerint nem fogják tudni tartani az ütemtervet, annyi a kiskertekből származó hulladék. Az elképzelések szerint az idei első nagytakarítást ugyanúgy akarták elvégezni, mint a korábbi években, azaz ugyanazokon a napokon tervezték elvinni a nem háztartási hulladéknak számító gallyakat, növényszárakat, mint a kukákba kitett háztartási hulladékot.

 

Égetés helyett elszállíttatás

 

Az első napok tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy ezen a tavaszon nagyobb mennyiségű kerti hulladékot helyeznek ki portájuk elé a szatmárnémeti magánházakban lakók, így várhatóan nem fogja tudni tartani az előre eltervezett begyűjtési ütemtervet a köztisztasági vállalat, ezért vagy a március 22-én lejáró határidő kitolását fogja kérni a városvezetéstől a Florisal, vagy azt, hogy szervezzenek egy második tavaszi nagytakarítási akciót valamikor április elején. Gyaníthatóan azért több a kerti hulladék idén, mint tavaly vagy a korábbi években volt, mert a tűzoltók szigorúbban veszi az udvaron való tűzgyújtási szabályokat, így sokkal kevesebben gyújtanak alá a lemetszett gallyaknak, és inkább élnek az ingyenes elszállíttatás lehetőségével.

 

Komposzt lesz a hulladékból

 

A Florisal egyébként a lakosság türelmét is kéri a csúszások miatt, hiába a napközi és az éjszakai begyűjtés, nem győzik a háztartási hulladék és a kerti hulladék egyidejű elszállításával járó teendők ellátását. Az elsősorban fákról, cserjékről levágott ágakat egyébként nem a szemeteskocsi viszi el, ezekért külön, traktor vontatta utánfutókat küld a Florisal, az összeszedett kerti maradványokból pedig komposzt készül, így azt lehetőleg műanyag csomagolás vagy dróttal való átkötés nélkül, vasvillával mozgatható formában tegyék ki házuk elé az emberek azon a napon, amikor egyébként is arra járna a szemétszállító autó.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...