×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Elindultak a felnőtté válás útján

2020.02.22 - 08:24
Megosztas :
 • Elindultak a felnőtté válás útján

  A Szatmárnémeti Református Gimnázium három tizenkettedik osztályának hatvannégy diákját minősítették nagykorúnak csütörtökön az Iparosotthonban megrendezett szalagtűző ünnepségen.

  Kánya Réka diák köszöntőjét követően Póti Eduárd, az iskola igazgatója szólt a nagy számban megjelent diákokhoz, pedagógusokhoz, szülőkhöz és hozzátartozókhoz. A felnőtté válás minden ember életében meghatározó esemény. Minden gyerek várja, hogy felnőtt legyen, s most elérkezett ez a pillanat az iskola tizenkettedikes diákjai számára — fogalmazott az igazgató, aki Józsué példáját hozta fel a diákok számára, ugyanakkor arra figyelmeztette őket, hogy ne féljenek, mert Isten megsegíti őket. A végzősökben ott van a vágy, hogy sikeresek legyenek, s ezeket a sikereket hittel és munkával el lehet érni. Ebben a korban nagyon sok olyan kérdés van a fiatalok életében, amelyekre megoldásokat kell találni. A nagykorúvá vált fiatalok Pál apostol szavaival élve „hátrahagyva a gyermekes dolgokat” felnőttként kell viselkedjenek a közösségben, a családban és bárhol. A siker egyik titka, hogy az ember úgy tekintsen magára, úgy szeresse magát, mint ahogy Isten szereti az embereket — hangzott az igazgatói útravaló.

  Kiss József, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője az Apostolok cselekedeteiről írott könyv 28. részének a 3-tól 6-ig terjedő verseit olvasta fel. Az ige abból a történetből van, amikor Pál nagyon viszontagságos körülmények között Rómába utazott. A mai világban egy kicsit hozzászoktunk ahhoz, hogy a reggelit anya viszi az ágyba, ha valamit el kell intézni, könnyen jön az új telefon, a zsebpénz stb. Mintha minden magától adatna. Az örökkévaló Isten viszont azt mondja: aki el akar valamit érni az életben, tennie kell azért. Mindenért tenni kell valamit, mindenért meg kell küzdeni. Az életben nagyon sok nehéz pillanat van, a felnőtté válás után jelentkeznek a kihívások. Isten arra figyelmeztet, hogy vigyázzatok, legyetek körültekintők, kerüljétek el a konfliktusokat. Kiss József arra figyelmeztette a végzős diákokat, hogy mindig figyeljenek Isten szavára.

  A tizenegyedikesek nevében Kovács Gergő szólt az ünnepeltekhez.

  A három tizenkettedik osztály diákjait — osztályfőnökeik, Erdei Melinda (XII. A), Kurtinecz Gabriella (XII. B), Elek Kinga (XII. C) irányításával — ünnepi műsorral köszöntötték a tizenegyedikesek, majd levetítették azt a három kisfilmet, amelyek az osztályok négyéves tevékenységeit örökítették meg. Végül elkezdődött a szalagtűzés. Négy tizenegyedik osztály van — ezek osztályfőnökei Dorner Andrea (XI. A), Szilágyi Éva (XI. B), Kató Erika (XI. C) és Silaghi Orhidea —, ezek tanulói kívántak sok sikert a végzősöknek.

  Elek György

  Cookie