Elismerés helyesírásért
Utoljára módositva: 2014-03-04 11:15:19

Kiváló eredmény született a hétvégén az Implom József helyesírási versenyen: a Kárpát-medencei döntőről díjakat hoztak a kölcseysek.

 

Heidenhoffer Erhard és Benedek Karola egyaránt jól szerepelt

Nagyszerűen szerepeltek a szatmári diákok az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny döntőjében, melyet a hétvégén tartottak Gyulán. Az Anyanyelvápolók Országos Szövetsége által szervezett megmérettetés nemzetközi szakaszán Heidenhoffer Erhard első díjat nyert, míg Benedek Karola ötödik lett és dicséretben részesült. Mindketten a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, tizenegyedikesek, és Téglás József tanítványai. Erhard matematika-informatika, Karola pedig filológia osztályba jár. Amint lapunk érdeklődésére elmondták, a döntőben 30 határon túli diák vett részt, akik közül 9 volt erdélyi, megyénket pedig ők ketten képviselték. Úgy vélték, a feladatok nehezebbek voltak, mint tavaly. A hévégi megmérettetésen egyébként az egyik próba tollbamondás volt, a szöveget CD-n rögzítették, ezt játszották le a versenyzőknek. Ki kellett továbbá tölteniük egy feladatlapot, melyben a hiányzó írásjeleket vagy ékezeteket kellett kitenni, a szavakat elválasztani, helyesen leírni földrajzi- vagy intézményneveket, illetve ezek i-képzős változatait. Amint Heidenhoffer Erhard elmondta, az alapos helyesírási ismeretek mellett fontos az ilyen versenyeken a „szerencse-faktor” is, utalva ezzel arra, hogy az országos szakaszon eltérő eredmények születtek, ott Benedek Karola lett az első, ő pedig hetedik helyen végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...