Elismerés helyesírásért
Utoljára módositva: 2014-03-04 11:15:19

Kiváló eredmény született a hétvégén az Implom József helyesírási versenyen: a Kárpát-medencei döntőről díjakat hoztak a kölcseysek.

 

Heidenhoffer Erhard és Benedek Karola egyaránt jól szerepelt

Nagyszerűen szerepeltek a szatmári diákok az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny döntőjében, melyet a hétvégén tartottak Gyulán. Az Anyanyelvápolók Országos Szövetsége által szervezett megmérettetés nemzetközi szakaszán Heidenhoffer Erhard első díjat nyert, míg Benedek Karola ötödik lett és dicséretben részesült. Mindketten a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, tizenegyedikesek, és Téglás József tanítványai. Erhard matematika-informatika, Karola pedig filológia osztályba jár. Amint lapunk érdeklődésére elmondták, a döntőben 30 határon túli diák vett részt, akik közül 9 volt erdélyi, megyénket pedig ők ketten képviselték. Úgy vélték, a feladatok nehezebbek voltak, mint tavaly. A hévégi megmérettetésen egyébként az egyik próba tollbamondás volt, a szöveget CD-n rögzítették, ezt játszották le a versenyzőknek. Ki kellett továbbá tölteniük egy feladatlapot, melyben a hiányzó írásjeleket vagy ékezeteket kellett kitenni, a szavakat elválasztani, helyesen leírni földrajzi- vagy intézményneveket, illetve ezek i-képzős változatait. Amint Heidenhoffer Erhard elmondta, az alapos helyesírási ismeretek mellett fontos az ilyen versenyeken a „szerencse-faktor” is, utalva ezzel arra, hogy az országos szakaszon eltérő eredmények születtek, ott Benedek Karola lett az első, ő pedig hetedik helyen végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...