Elismerését fejezte ki az államfő és a miniszterelnök a repülésben dolgozóknak a román légierő napja alkalmából
Utoljára módositva: 2019-07-21 05:42:54

Elismerését fejezte ki Klaus Iohannis államfő és Viorica Dăncilă miniszterelnök a katonai és polgári repülésben dolgozóknak a román repülősök és a légierő napja alkalmából.

 

Üzenetében az elnök hangsúlyozza, ezen a napon fejet hajt az ország a pilóták bátorsága és odaadása előtt, elismerését és csodálatát fejezi ki a román légierő keretében dolgozó szakembereknek, akik védik a román légtér szuverenitását, együttműködnek a szövetséges országokkal a különféle békefenntartó missziókban, részt vesznek a természeti katasztrófák okozta károk elhárításában, közbelépnek különféle sürgősségi helyzetekben.

 

Iohannis rámutat, az ország védelmi képességének erősítése érdekében, a NATO-döntéseknek megfelelően, folytatni kell a román légierő korszerűsítését. Ennek kapcsán üdvözölte a román légteret védő F-16-os vadászgépek szolgálatba állítását, ami – emeli ki – annak az elnöki mandátuma elején kezdeményezett politikai megállapodásnak a konkrét eredménye, miszerint az ország védelmi célokra fordítja bruttó hazai termékének 2 százalékát.

 

Méltatja az államfő a polgári és a civil repülés szakembereinek feddhetetlenségét, odaadását és kitartását, egészséget és sikert kívánva nekik a továbbiakban.

 

Viorica Dăncilă miniszterelnök üzenetében kiemeli, Traian Vuia, Aurel Vlaicu és Henri Coandă révén Románia beírta nevét a nemzetközi repüléstörténetbe, és erre méltán lehet büszke az ország.

 

“A katonai repülés védi az életünket, a polgári repülés fokozza a jólétünket, lehetővé teszi, hogy valósággá váljon sok ember azon álma, hogy körbeutazza a világot, megértse a különféle életstílusokat, kultúrákat” – hangsúlyozza a kormányfő, jókívánságait küldve a polgári és a katonai repülésben dolgozó szakembereknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...