Elkészült a modernizált kispiac
Utoljára módositva: 2020-02-16 17:21:23

Megnyílt a korszerű kispiac: a helyi termelők immár modern körülmények között árusíthatják hagyományos és egészséges termékeiket a szatmári vásárlóknak.

Birtokba vették az árusok és a vásárlók a szatmárnémeti 2-es számú, azaz közismert nevén kispiacot. Befejeződött a régen várt felújítás, mostantól pedig korszerű körülmények között árusíthatják portékájukat a termelők, a szatmáriak pedig igazán friss és finom zöldséget-gyümölcsöt szerezhetnek be innen. Közel félszáz eladónak van helye a közkedvelt vásártéren, amelynek átfogó felújítása során a víz-, csatorna- és villamos hálózatot is kicserélték, az egész piacteret újraburkolták, ugyanakkor be is fedték. Új, üvegszálból készült asztalok kerültek a földszinti zöldség-gyümölcs piac árusai elé, az új tejtermékcsarnokban pedig télen fűtött, nyáron hűtött körülmények között lehet értékesíteni a házi tejet, túrót, tejfölt, sajtot, tojást. A közvécé már korábban elkészült, azt a régi helyén, a piac hátsó traktusában hagyták és hozták helyre, a vadonatúj, szép tiszta illemhely már jó ideje használható.

„Hosszú évek óta várja a felújítást, most viszont megújult a kispiac! Mi így támogatjuk a helyi termelőket, hogy XXI. századi körülményeket biztosítunk nekik és a vásárlóknak. Látogassanak ki önök is!” – mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere hétvégén, miután megtekintette az elkészült vásárteret. Az átadásra került beruházást a helyi költségvetésből finanszírozták, közel 2 millió lejbe került áfával együtt. A város elöljárója arra biztatott minden szatmárit, hogy jöjjön, nézze meg ezt a piacot, vásároljon a helyi termelőktől, vásároljon az egészséges termékekből, terményekből, hiszen szerinte, ez a jövő útja: vissza kell térni minél inkább a tradicionális helyi termékekhez.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...