Elkészült a parkoló Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-07-09 10:11:14

Nagykárolyban a „Victoria”-ként emlegetett üzlet mellett elkészült az új parkoló, a költségekre 24 676 lejt irányoztak elő.

Ez év februárjában hoztak döntést a nagykárolyi tanácsosok azzal kapcsolatban, hogy önkormányzati büdzséből parkolót alakítanak ki a helyiek körében csak Victoriaként emlegetett kereskedelmi egység előtti részen. A Novecom Rt. tulajdonában lévő ingatlan mellett korábban városszépítési akciók zajlottak, azonban az épület és a főút közötti rész kimaradt a 25 Octombrie sugárút zöldövezetének visszaállítását célzó projektből. Ezt a tényt kihasználva, még idén januárban a Novecom Rt. azt kérelmezte a helyi tanácstól, hogy alakítson ki parkolót, megkönnyítve ezáltal az épületben található több kis üzletbe gépjárművel érkező vásárlók dolgát. Parkolóhelyekkel nem áll túl jól Nagykároly, így 14 parkolóhelyet magába foglaló gépkocsiparkolót terveztek ide, összesen 240 négyzetméternyi felületen. Az USL-tanácsosok akkor azt javasolták, hogy a parkoló kialakításának költségeit ne a város, hanem a cég állja. Poósz Szabolcs RMDSZ-es tanácsos (az ügyben érintett Novecom Rt. munkatársa) kifejtette, hogy a Victoria mögött található parkolót a Novecom Rt. elődje alakította ki, még a hetvenes években, saját költségén. Azonban itt jobbára az épület szomszédságában található tömbházak lakói parkolnak, így a vásárlók továbbra sincs hol hagyják az autóikat. Nemrégiben elkészült a parkoló, melynek költségeire 24 676 lejt irányoztak elő. A területet már birtokukba is vették az autósok, igaz, egyesek teljesen figyelmen kívül hagyják a parkolási szabályokat és egy autóval több parkolóhelyet is elfoglalnak, teljesen szabálytalanul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...