Elkészült az ákosi roma baptista gyülekezet honlapja
Utoljára módositva: 2014-04-03 10:00:59

Nemrégiben készült el az ákosi roma gyülekezet honlapja, mely a következő linken érhető el: http://akosibaptistaroma.weebly.com. A híreken kívül fényképek, videók is megtekinthetőek.

 

Kézműves-foglalkozáson részt vevők egy csoportja

A nemrégiben elkészült weboldalon található rövid ismertető szerint az ákosi roma baptista gyülekezet 1993-ban alakult 10 taggal, s azóta az Istenben hívők élete gyökeresen megváltozott s az évek során a gyülekezet taglétszáma egyre gyarapodott. 2001-ben imaházat építettek, s 2012-ben Isten újból különleges módon munkálkodott az ákosi gyülekezetben: több mint százan jelezték, hogy szeretnének megtérni, és követni az Úr Jézus Krisztust. A következő év, azaz 2013 májusában 76 új tag merítkezett be, és a gyülekezetnek már több mint 230 bemerített tagja van. Ugyancsak tavaly történt, hogy egy új épületszárnnyal bővült a már meglévő imaház. Ennek hivatalos megnyitója decemberben volt.

 

Fényképes krónika

 

A világhálón a http://akosibaptistaroma.weebly.com/ címen érhető el az oldal. Ezen a gyülekezeti élet hírein kívül a bemerítésekről, az ákosi imaházról az új épületszárny építéséről készült fényképek, videók teszik érdekesebbé az oldalt. Erre kattintva az évek során megőrzött felvételeken láthatóak a roma táborokban készült felvételek is, melyekben gyermekek és tinik számára tartottak tartalmas programokat a szervezők. Az országos roma női csendesnap pillanatait is megörökítették, ugyanúgy, mint a roma lányok és nők számára szervezett tanfolyamok mozzanatait is. Látható, amint varrógéppel tanulnak varrni a lányok, asszonyok, vagy kézimunkáznak, kötnek. Emellett a háztartásokban hulladéknak számító rongyokat is megtanulják hasznosítani, például rongyszőnyeget készítenek. S természetesen nem marad ki a sütés-főzés alapfortélyaival való ismerkedés sem.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...