Elkészült az újabb körforgalom
Utoljára módositva: 2018-01-17 09:00:21

Pár napja teljes egészében elkészült a zsinórban harmadik körforgalom Szatmárnémetiben a Batizi úton, pontosabban annak Henri Coandă sugárúti részén, amelynek kialakítása elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy megépülhessen és megnyithasson a Kaufland üzletlánc újabb bevásárlóközpontja, a tervek szerint január 24-én.

A terebélyes kör kialakításához jócskán le kellett csípni az útszéli zöldövezetből, akárcsak a tömbházak előtti előkertből, és azon az oldalon jócskán karcsúsodott a járda is — viszont egyrészt a szabványok ekkora sugarú kört írnak elő egy négysávos út esetében, másrészt pedig ezt a körforgalmat a bevásárlóközpontot áruval ellátó kamionok is „használni” fogják, míg a pár méterrel előtte lévő kicsit szinte csak személygépkocsik és furgonok járják körbe. Elvileg az egymás után sorakozó három körforgalom nemhogy zavarná, de sokkal gördülékenyebbé teszi majd annak a résznek a forgalmát — csak meg kell(ene) tanulni azt is, hogyan kell közlekedni a körforgalomban. Akárcsak a szatmárnémeti Golescu híd lábánál lévő körforgalmat a Lidl, úgy a Batizi út elején lévőt is a beruházó, azaz a Kaufland üzletlánc készíttette el, átadását követően Szatmárnémeti városa veszi birtokba — a technikai átadást pedig szerdán ejti meg a polgármesteri hivatal szakbizottsága. Sokak számára furcsának tűnt és tűnik, hogy egy relatív rövid útszakaszon — amely nem mellesleg a Szatmárnémetin áthaladó forgalom fő artériája — három körforgalom szinte zsinórban követi egymást, ám valószínűleg ez inkább gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést, mintsem nehezítené. Ugyanakkor a Batiz irányából érkezők előtt, a vasúti felüljárót követően kissé „túl hirtelen” bukkan fel a körforgalom, még akkor is, ha naponta ott közlekednek. „Minden figyelmeztető jelzés kihelyezésére megvannak a standard szabályok, hány méterre kell legyenek a közlekedést befolyásoló vagy azt módosító kereszteződésektől, körforgalmaktól stb., de ezen figyelemfelkeltő jelzések elhelyezésére javaslatokat is lehet tenni; jelen esetben például a Ştrandului utcával párhuzamosan (vagy azon a szakaszon) fel lehet állítani egy, a körforgalomra figyelmeztető táblát, ugyanakkor a sebességhatár csökkentését is lehet kérvényezni azon a szakaszon, például a felüljárótól kezdődően a kauflandi feltérőig. Természetesen a rendőrség és a közlekedésrendészet fogja véleményezni ezeket a javaslatokat” — magyarázta lapunk megkeresésére Maskulik Csaba városmenedzser.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...