Elkészült az újabb körforgalom
Utoljára módositva: 2018-01-17 09:00:21

Pár napja teljes egészében elkészült a zsinórban harmadik körforgalom Szatmárnémetiben a Batizi úton, pontosabban annak Henri Coandă sugárúti részén, amelynek kialakítása elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy megépülhessen és megnyithasson a Kaufland üzletlánc újabb bevásárlóközpontja, a tervek szerint január 24-én.

A terebélyes kör kialakításához jócskán le kellett csípni az útszéli zöldövezetből, akárcsak a tömbházak előtti előkertből, és azon az oldalon jócskán karcsúsodott a járda is — viszont egyrészt a szabványok ekkora sugarú kört írnak elő egy négysávos út esetében, másrészt pedig ezt a körforgalmat a bevásárlóközpontot áruval ellátó kamionok is „használni” fogják, míg a pár méterrel előtte lévő kicsit szinte csak személygépkocsik és furgonok járják körbe. Elvileg az egymás után sorakozó három körforgalom nemhogy zavarná, de sokkal gördülékenyebbé teszi majd annak a résznek a forgalmát — csak meg kell(ene) tanulni azt is, hogyan kell közlekedni a körforgalomban. Akárcsak a szatmárnémeti Golescu híd lábánál lévő körforgalmat a Lidl, úgy a Batizi út elején lévőt is a beruházó, azaz a Kaufland üzletlánc készíttette el, átadását követően Szatmárnémeti városa veszi birtokba — a technikai átadást pedig szerdán ejti meg a polgármesteri hivatal szakbizottsága. Sokak számára furcsának tűnt és tűnik, hogy egy relatív rövid útszakaszon — amely nem mellesleg a Szatmárnémetin áthaladó forgalom fő artériája — három körforgalom szinte zsinórban követi egymást, ám valószínűleg ez inkább gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést, mintsem nehezítené. Ugyanakkor a Batiz irányából érkezők előtt, a vasúti felüljárót követően kissé „túl hirtelen” bukkan fel a körforgalom, még akkor is, ha naponta ott közlekednek. „Minden figyelmeztető jelzés kihelyezésére megvannak a standard szabályok, hány méterre kell legyenek a közlekedést befolyásoló vagy azt módosító kereszteződésektől, körforgalmaktól stb., de ezen figyelemfelkeltő jelzések elhelyezésére javaslatokat is lehet tenni; jelen esetben például a Ştrandului utcával párhuzamosan (vagy azon a szakaszon) fel lehet állítani egy, a körforgalomra figyelmeztető táblát, ugyanakkor a sebességhatár csökkentését is lehet kérvényezni azon a szakaszon, például a felüljárótól kezdődően a kauflandi feltérőig. Természetesen a rendőrség és a közlekedésrendészet fogja véleményezni ezeket a javaslatokat” — magyarázta lapunk megkeresésére Maskulik Csaba városmenedzser.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...