Elkészült az újabb körforgalom
Utoljára módositva: 2018-01-17 09:00:21

Pár napja teljes egészében elkészült a zsinórban harmadik körforgalom Szatmárnémetiben a Batizi úton, pontosabban annak Henri Coandă sugárúti részén, amelynek kialakítása elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy megépülhessen és megnyithasson a Kaufland üzletlánc újabb bevásárlóközpontja, a tervek szerint január 24-én.

A terebélyes kör kialakításához jócskán le kellett csípni az útszéli zöldövezetből, akárcsak a tömbházak előtti előkertből, és azon az oldalon jócskán karcsúsodott a járda is — viszont egyrészt a szabványok ekkora sugarú kört írnak elő egy négysávos út esetében, másrészt pedig ezt a körforgalmat a bevásárlóközpontot áruval ellátó kamionok is „használni” fogják, míg a pár méterrel előtte lévő kicsit szinte csak személygépkocsik és furgonok járják körbe. Elvileg az egymás után sorakozó három körforgalom nemhogy zavarná, de sokkal gördülékenyebbé teszi majd annak a résznek a forgalmát — csak meg kell(ene) tanulni azt is, hogyan kell közlekedni a körforgalomban. Akárcsak a szatmárnémeti Golescu híd lábánál lévő körforgalmat a Lidl, úgy a Batizi út elején lévőt is a beruházó, azaz a Kaufland üzletlánc készíttette el, átadását követően Szatmárnémeti városa veszi birtokba — a technikai átadást pedig szerdán ejti meg a polgármesteri hivatal szakbizottsága. Sokak számára furcsának tűnt és tűnik, hogy egy relatív rövid útszakaszon — amely nem mellesleg a Szatmárnémetin áthaladó forgalom fő artériája — három körforgalom szinte zsinórban követi egymást, ám valószínűleg ez inkább gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést, mintsem nehezítené. Ugyanakkor a Batiz irányából érkezők előtt, a vasúti felüljárót követően kissé „túl hirtelen” bukkan fel a körforgalom, még akkor is, ha naponta ott közlekednek. „Minden figyelmeztető jelzés kihelyezésére megvannak a standard szabályok, hány méterre kell legyenek a közlekedést befolyásoló vagy azt módosító kereszteződésektől, körforgalmaktól stb., de ezen figyelemfelkeltő jelzések elhelyezésére javaslatokat is lehet tenni; jelen esetben például a Ştrandului utcával párhuzamosan (vagy azon a szakaszon) fel lehet állítani egy, a körforgalomra figyelmeztető táblát, ugyanakkor a sebességhatár csökkentését is lehet kérvényezni azon a szakaszon, például a felüljárótól kezdődően a kauflandi feltérőig. Természetesen a rendőrség és a közlekedésrendészet fogja véleményezni ezeket a javaslatokat” — magyarázta lapunk megkeresésére Maskulik Csaba városmenedzser.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...