Elkezdődött a Véndiáktalálkozó
Utoljára módositva: 2018-07-13 20:13:05

A XXVII. Véndiáktalálkozóra ebben az évben is nagyon sok véndiák érkezett a világ számtalan részéről.

Pénteken a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzták az In Memoriam táblát, folytatódott az asztalitenisz-verseny, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a XXVII. Véndiáktalálkozót, majd ünnepi műsor következett.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő igazgató köszöntötte a megjelenteket, s örömét fejezte ki, hogy idén már egy kívül-belül felújított iskolaépület fogadta a véndiákokat, amelyik méltó körülményeket biztosít a jelenlegi diákoknak. Majd szomorúan közölte, hogy miközben emlékezünk azokra, akik már nincsenek közöttünk, emlékezni kell arra a két diákra (Ungvári Krisztián II. osztályos és Tóth Zsigmond XII. osztályos tanulókra, akik betegség miatt távoztak az élők sorából), valamint Tivadar Mária tanárnőre, akik ebben az évben vesztették el az életüket. Gönczy Gábor hozzátette, hogy a Véndiákszövetség vezetőségi tagjai közül is távozott egy személy az élők sorából. Az elhunyt tanárokért és diákokért Schönberger Jenő megyéspüspök mondott imát. Az In Memoriam táblára a Véndiákszövetség és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nevében az igazgatóság helyezett el koszorút. A sportteremben folytatódott az asztalitenisz-verseny, amelynek eredményeit ma hirdetik ki a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A filharmónia nagytermében Gönczy Gábor köszöntötte mindazokat, akik ebben az évben osztálytalálkozókat szerveznek, valamint azokat, akik egykori osztálytársaikkal, tanáraikkal akarnak találkozni. Kruzlics János, a Véndiákszövetség titkára Ady Endre Üzenet egykori iskolámnak című versét szavalta el. Zenei csemegével szolgált Fátyol Rudolf hegedűművész és Duffek Mihály zongoraművész. Zongorán játszott Scheitli Krisztina diák, majd szatmári költők versei hangzottak el. Végül a római katolikus székesegyház kórusa énekelt.

Szombaton 11 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán folytatódik a Véndiáktalálkozó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...