Elkezdődött a Véndiáktalálkozó
Utoljára módositva: 2018-07-13 20:13:05

A XXVII. Véndiáktalálkozóra ebben az évben is nagyon sok véndiák érkezett a világ számtalan részéről.

Pénteken a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzták az In Memoriam táblát, folytatódott az asztalitenisz-verseny, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a XXVII. Véndiáktalálkozót, majd ünnepi műsor következett.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő igazgató köszöntötte a megjelenteket, s örömét fejezte ki, hogy idén már egy kívül-belül felújított iskolaépület fogadta a véndiákokat, amelyik méltó körülményeket biztosít a jelenlegi diákoknak. Majd szomorúan közölte, hogy miközben emlékezünk azokra, akik már nincsenek közöttünk, emlékezni kell arra a két diákra (Ungvári Krisztián II. osztályos és Tóth Zsigmond XII. osztályos tanulókra, akik betegség miatt távoztak az élők sorából), valamint Tivadar Mária tanárnőre, akik ebben az évben vesztették el az életüket. Gönczy Gábor hozzátette, hogy a Véndiákszövetség vezetőségi tagjai közül is távozott egy személy az élők sorából. Az elhunyt tanárokért és diákokért Schönberger Jenő megyéspüspök mondott imát. Az In Memoriam táblára a Véndiákszövetség és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nevében az igazgatóság helyezett el koszorút. A sportteremben folytatódott az asztalitenisz-verseny, amelynek eredményeit ma hirdetik ki a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A filharmónia nagytermében Gönczy Gábor köszöntötte mindazokat, akik ebben az évben osztálytalálkozókat szerveznek, valamint azokat, akik egykori osztálytársaikkal, tanáraikkal akarnak találkozni. Kruzlics János, a Véndiákszövetség titkára Ady Endre Üzenet egykori iskolámnak című versét szavalta el. Zenei csemegével szolgált Fátyol Rudolf hegedűművész és Duffek Mihály zongoraművész. Zongorán játszott Scheitli Krisztina diák, majd szatmári költők versei hangzottak el. Végül a római katolikus székesegyház kórusa énekelt.

Szombaton 11 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán folytatódik a Véndiáktalálkozó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...