Elkezdődött a Véndiáktalálkozó
Utoljára módositva: 2018-07-13 20:13:05

A XXVII. Véndiáktalálkozóra ebben az évben is nagyon sok véndiák érkezett a világ számtalan részéről.

Pénteken a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzták az In Memoriam táblát, folytatódott az asztalitenisz-verseny, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a XXVII. Véndiáktalálkozót, majd ünnepi műsor következett.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő igazgató köszöntötte a megjelenteket, s örömét fejezte ki, hogy idén már egy kívül-belül felújított iskolaépület fogadta a véndiákokat, amelyik méltó körülményeket biztosít a jelenlegi diákoknak. Majd szomorúan közölte, hogy miközben emlékezünk azokra, akik már nincsenek közöttünk, emlékezni kell arra a két diákra (Ungvári Krisztián II. osztályos és Tóth Zsigmond XII. osztályos tanulókra, akik betegség miatt távoztak az élők sorából), valamint Tivadar Mária tanárnőre, akik ebben az évben vesztették el az életüket. Gönczy Gábor hozzátette, hogy a Véndiákszövetség vezetőségi tagjai közül is távozott egy személy az élők sorából. Az elhunyt tanárokért és diákokért Schönberger Jenő megyéspüspök mondott imát. Az In Memoriam táblára a Véndiákszövetség és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nevében az igazgatóság helyezett el koszorút. A sportteremben folytatódott az asztalitenisz-verseny, amelynek eredményeit ma hirdetik ki a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A filharmónia nagytermében Gönczy Gábor köszöntötte mindazokat, akik ebben az évben osztálytalálkozókat szerveznek, valamint azokat, akik egykori osztálytársaikkal, tanáraikkal akarnak találkozni. Kruzlics János, a Véndiákszövetség titkára Ady Endre Üzenet egykori iskolámnak című versét szavalta el. Zenei csemegével szolgált Fátyol Rudolf hegedűművész és Duffek Mihály zongoraművész. Zongorán játszott Scheitli Krisztina diák, majd szatmári költők versei hangzottak el. Végül a római katolikus székesegyház kórusa énekelt.

Szombaton 11 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán folytatódik a Véndiáktalálkozó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...