Elkezdődött a Véndiáktalálkozó
Utoljára módositva: 2018-07-13 20:13:05

A XXVII. Véndiáktalálkozóra ebben az évben is nagyon sok véndiák érkezett a világ számtalan részéről.

Pénteken a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzták az In Memoriam táblát, folytatódott az asztalitenisz-verseny, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a XXVII. Véndiáktalálkozót, majd ünnepi műsor következett.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban Pataki Enikő igazgató köszöntötte a megjelenteket, s örömét fejezte ki, hogy idén már egy kívül-belül felújított iskolaépület fogadta a véndiákokat, amelyik méltó körülményeket biztosít a jelenlegi diákoknak. Majd szomorúan közölte, hogy miközben emlékezünk azokra, akik már nincsenek közöttünk, emlékezni kell arra a két diákra (Ungvári Krisztián II. osztályos és Tóth Zsigmond XII. osztályos tanulókra, akik betegség miatt távoztak az élők sorából), valamint Tivadar Mária tanárnőre, akik ebben az évben vesztették el az életüket. Gönczy Gábor hozzátette, hogy a Véndiákszövetség vezetőségi tagjai közül is távozott egy személy az élők sorából. Az elhunyt tanárokért és diákokért Schönberger Jenő megyéspüspök mondott imát. Az In Memoriam táblára a Véndiákszövetség és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nevében az igazgatóság helyezett el koszorút. A sportteremben folytatódott az asztalitenisz-verseny, amelynek eredményeit ma hirdetik ki a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A filharmónia nagytermében Gönczy Gábor köszöntötte mindazokat, akik ebben az évben osztálytalálkozókat szerveznek, valamint azokat, akik egykori osztálytársaikkal, tanáraikkal akarnak találkozni. Kruzlics János, a Véndiákszövetség titkára Ady Endre Üzenet egykori iskolámnak című versét szavalta el. Zenei csemegével szolgált Fátyol Rudolf hegedűművész és Duffek Mihály zongoraművész. Zongorán játszott Scheitli Krisztina diák, majd szatmári költők versei hangzottak el. Végül a római katolikus székesegyház kórusa énekelt.

Szombaton 11 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán folytatódik a Véndiáktalálkozó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...