Elkezdték az iskolabővítést
Utoljára módositva: 2019-07-19 14:21:49

A PNDL keretében új szárnnyal bővül a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola épülete, de korszerűsítik a tornatermet, valamint a meglévő épületet is. A beruházás értéke 13,22 millió lejre rúg.

 

Apró lépésekkel ugyan, de elkezdődtek a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola felújítási munkálatai, tájékoztatta lapunkat Várna Levente, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

Mint ismeretes, az iskolaépület bővítését és korszerűsítését célozza az a projekt, amelyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében kiviteleznek Nagykárolyban, a soron következő időszakban.

A PNDL-hez leadott projekt révén egy új szárnnyal bővül majd a nagykárolyi általános iskola épülete. A már meglévő főépület mellett egy új részt emelnek földszint és két emelet elosztásban, illetve megújul a valaha szebb napokat látott tornaterem, valamint a meglévő iskolaépület is. Az állam 13,22 millió lejt szán a beruházásra.

A helyi önkormányzat is beszáll az építkezésbe. Egy tavaly meghozott tanácsi határozat révén jóváhagyott 1,85 millió lejt, amely összegből a terület előkészítését, a terveket, a mérnöki munkálatokat, valamint a műszaki asszisztenseket fizetik. Az összeg jelentős részét a szükséges engedélyek beszerzésére fordítják, illetve a munkálatok kivitelezése közben felmerülő plusz kiadásokat is ebből fedezik.

Várna Levente tájékoztatása szerint addig dolgoznak majd az épületen, ameddig az időjárási feltételek lehetővé teszik; a késői kezdés oka az, hogy a szükséges engedélyek, dokumentációk beszerzése nagyon hosszan elhúzódott.

„Az iskolához tartozó óvoda épületén is sokat javítottunk már. Kicseréltük a kerítést, különböző korszerűsítési munkálatokat valósítottunk meg. Nagyon szeretnénk majd a tetőszerkezetet is lecserélni, remélhetőleg erre is lehetőségünk lesz, s akkor az iskolaépülettel együtt az óvoda is megújul. Nagykároly egyik emblematikus iskolájáról van szó, amely már igencsak megérett egy komolyabb felújításra; reméljük, hogy a kivitelezés végeztével az ott dolgozók és az intézményben tanulók is elégedettek lesznek az eredménnyel” — mondta Várna.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...