Elkezdték az iskolabővítést
Utoljára módositva: 2019-07-19 14:21:49

A PNDL keretében új szárnnyal bővül a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola épülete, de korszerűsítik a tornatermet, valamint a meglévő épületet is. A beruházás értéke 13,22 millió lejre rúg.

 

Apró lépésekkel ugyan, de elkezdődtek a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola felújítási munkálatai, tájékoztatta lapunkat Várna Levente, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

Mint ismeretes, az iskolaépület bővítését és korszerűsítését célozza az a projekt, amelyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében kiviteleznek Nagykárolyban, a soron következő időszakban.

A PNDL-hez leadott projekt révén egy új szárnnyal bővül majd a nagykárolyi általános iskola épülete. A már meglévő főépület mellett egy új részt emelnek földszint és két emelet elosztásban, illetve megújul a valaha szebb napokat látott tornaterem, valamint a meglévő iskolaépület is. Az állam 13,22 millió lejt szán a beruházásra.

A helyi önkormányzat is beszáll az építkezésbe. Egy tavaly meghozott tanácsi határozat révén jóváhagyott 1,85 millió lejt, amely összegből a terület előkészítését, a terveket, a mérnöki munkálatokat, valamint a műszaki asszisztenseket fizetik. Az összeg jelentős részét a szükséges engedélyek beszerzésére fordítják, illetve a munkálatok kivitelezése közben felmerülő plusz kiadásokat is ebből fedezik.

Várna Levente tájékoztatása szerint addig dolgoznak majd az épületen, ameddig az időjárási feltételek lehetővé teszik; a késői kezdés oka az, hogy a szükséges engedélyek, dokumentációk beszerzése nagyon hosszan elhúzódott.

„Az iskolához tartozó óvoda épületén is sokat javítottunk már. Kicseréltük a kerítést, különböző korszerűsítési munkálatokat valósítottunk meg. Nagyon szeretnénk majd a tetőszerkezetet is lecserélni, remélhetőleg erre is lehetőségünk lesz, s akkor az iskolaépülettel együtt az óvoda is megújul. Nagykároly egyik emblematikus iskolájáról van szó, amely már igencsak megérett egy komolyabb felújításra; reméljük, hogy a kivitelezés végeztével az ott dolgozók és az intézményben tanulók is elégedettek lesznek az eredménnyel” — mondta Várna.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...