Elkezdték az iskolabővítést
Utoljára módositva: 2019-07-19 14:21:49

A PNDL keretében új szárnnyal bővül a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola épülete, de korszerűsítik a tornatermet, valamint a meglévő épületet is. A beruházás értéke 13,22 millió lejre rúg.

 

Apró lépésekkel ugyan, de elkezdődtek a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola felújítási munkálatai, tájékoztatta lapunkat Várna Levente, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

Mint ismeretes, az iskolaépület bővítését és korszerűsítését célozza az a projekt, amelyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében kiviteleznek Nagykárolyban, a soron következő időszakban.

A PNDL-hez leadott projekt révén egy új szárnnyal bővül majd a nagykárolyi általános iskola épülete. A már meglévő főépület mellett egy új részt emelnek földszint és két emelet elosztásban, illetve megújul a valaha szebb napokat látott tornaterem, valamint a meglévő iskolaépület is. Az állam 13,22 millió lejt szán a beruházásra.

A helyi önkormányzat is beszáll az építkezésbe. Egy tavaly meghozott tanácsi határozat révén jóváhagyott 1,85 millió lejt, amely összegből a terület előkészítését, a terveket, a mérnöki munkálatokat, valamint a műszaki asszisztenseket fizetik. Az összeg jelentős részét a szükséges engedélyek beszerzésére fordítják, illetve a munkálatok kivitelezése közben felmerülő plusz kiadásokat is ebből fedezik.

Várna Levente tájékoztatása szerint addig dolgoznak majd az épületen, ameddig az időjárási feltételek lehetővé teszik; a késői kezdés oka az, hogy a szükséges engedélyek, dokumentációk beszerzése nagyon hosszan elhúzódott.

„Az iskolához tartozó óvoda épületén is sokat javítottunk már. Kicseréltük a kerítést, különböző korszerűsítési munkálatokat valósítottunk meg. Nagyon szeretnénk majd a tetőszerkezetet is lecserélni, remélhetőleg erre is lehetőségünk lesz, s akkor az iskolaépülettel együtt az óvoda is megújul. Nagykároly egyik emblematikus iskolájáról van szó, amely már igencsak megérett egy komolyabb felújításra; reméljük, hogy a kivitelezés végeztével az ott dolgozók és az intézményben tanulók is elégedettek lesznek az eredménnyel” — mondta Várna.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...