Elköltözhet a nagykárolyi bíróság
Utoljára módositva: 2019-10-22 08:40:09

Amolyan formai döntést terjesztett a nagykárolyi önkormányzati döntéseket meghozó testület elé a városvezetőség.

A tegnap megtartott rendkívüli ülésen ugyanis egyebek mellett arról dönthettek, hogy kampusszá minősítenek-e át két városbeli oktatási intézményt, a Nagykárolyi Elméleti Líceumot és a Simion Bărnuţiu Műszaki Líceumot. Mint az előterjesztő, Kovács Jenő polgármester magyarázatként kifejtette, igyekeznek újabb támogatást a városba vonzani, és ehhez szükséges ez az átminősítés. Azt pályáznák meg, hogy a szakiskola már meglévő bentlakását, a kantinját, az udvarát felújítsák, míg a Nagykárolyi Elméleti Líceum egyik épületegyüttesét modernizálnák, továbbá két másik épületét pedig összekötnék. Mint a városvezető jelezte, egyelőre nem biztos, hogy sikeres lesz a pályázatuk. „Azonban minden lehetőséget meg kell ragadni, meg kell próbálni” — tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a már folyamatban lévő iskolafelújítás — a Vasile Lucaciu Általános Iskola felújítása javában zajlik — kapcsán a szükséges pénz egyelőre fennakadásmentesen megérkezik. Bízik abban, hogy ez a továbbiakban is így fog történni. Az előterjesztést mindahány tanácstag megszavazta.

Szintén a testület mindegyik tagja hozzájárult szavazatával ahhoz, hogy a városi bíróság a székhelye felújítása alatt bérmentve használhassa a nemrégiben európai uniós forrásokból megújított Szociális Központot, az egykori kaszárnyaépületet. A tanács hozzájárult ahhoz is, hogy több sportegyesület a tanintézmények sporttermeit használhassa. Az elöljáró ennek kapcsán nyomatékosította, hogy a városvezetőség minden gyerek számára igyekszik biztosítani a sportolási lehetőséget, ellenben továbbra sem járulnak hozzá ahhoz, hogy felnőttek, baráti társaságok ingyen használhassák a tornatermeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...