Elküldték Csik Tibit a kispadról, aláírt Bodea
Utoljára módositva: 2014-07-01 18:10:32

Az Olimpia FC második csapatához küldte Csik Tibor edzőt a klub vezetősége, helyére a belényesi Cosmin Bodeát ültették le a másodosztályos alakulat kispadjára. Három új játékos is jött.

Hat év után a belényesi Cosmin Bodea váltja az Olimpia FC kispadján a szatmári Csik Tibit

A Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgó–egyesület vezetősége felállította a másodosztályos csapat kispadjáról Csik Tibor vezetőedzőt és Mircea Bolba másodedzőt. Előbbi 2008 óta, a csapat újjászületésétől irányítja az Olimpia FC-t, vele a kispadon nyert negyedosztályt és Liga 3-as osztályzót a „sárga–kék” alakulat, 2012-ben pedig másodosztályos feljutást ünnepelhettek együtt. Ugyanakkor az elmúlt idényben a Csik Tibi által irányított Olimpia FC a Liga 2 2-es Csoportjának 7. helyén zárt. A szezon végén Dan Domuţa Băbuţ klubelnök azt mondta, hogy változások várhatók a keretben, de Csik Tibivel szeretnék folytatni a munkát. A héten viszont 180 fokot változott a helyzet. Erről viszont semmit nem tudott a szatmári szakvezető, akit kedd késő délután hívtak a tárgyalóasztalhoz. „Talán szerencsésebb lett volna, ha az idény végén szólnak, hogy úgy tervezem a jövőmet. Kissé rosszul esik, hogy a sajtóból kell értesüljek. Talán megérdemeltem volna, mivel itt voltam a klubnál az újjászületésétől fogva, mondhatom, hogy anyja és apja voltam a csapatnak” – mondta kissé elkeseredve lapunknak Csik Tibi, aki már 2007-től edzősködik a nevelőklubjánál, 2008-ban kérték fel a felnőttcsapat szakvezetőjévé. „A szívemben mindig olimpiás maradok, a jövőmtől függetlenül” – tette hozzá Tibi. A szakvezető azonban nem távozik a klubtól, ismét fog ificsapatokat edzeni, illetve átveszi az Olimpia FC második számú alakulatának az irányítását, amely a közeljövőben a harmadosztályban szerepelhet.

A 41 éves, belényesi születésű Cosmin Bodea veszi át a vezetőedzői teendőket. Bodea játékosként a Nagyváradi Bihor FC, a Brassói FC, a Bukaresti Dinamo és a török Sakariaspor Kulübü csapataiban játszott 1994–2007 között. A Hétfalui FC és a Marosvásárhelyi FCM edzője volt egy–egy idényt 2010-ig. Az utóbbi együttestől azért küldték el, mivel a másodosztályos csapat ingadozó teljesítményt nyújtott. Dobai nagyváradi ificsapatokat irányított, illetve a Galaci Oţelul harmadosztályos csapatának volt az edzője rövid ideig.

A játékoskeretben eddig három új név található, mind az Aradi UTÁ-tól érkeznek: a hátvéd George Neagu, a csatár Bogdan Apostu és az argentin középpályás, Maximiliano Laso. Mind 1+1 éves szerződést írtak alá, a következő idény végén távozhatnak, amennyiben az Olimpia FC nem jut fel a Liga 1-be.

A csapat július 13-án kezdi meg a felkészülést az augusztus 30-án kezdődő idényre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...