Ellenőrzéseket végez az Igazságszolgáltatási Felügyelet a caracali ügy kapcsán
Utoljára módositva: 2019-07-29 15:25:14

Hivatalból kivizsgálásba kezdett az Igazságszolgáltatási Felügyelet (IJ) a caracali esetben foganatosított ügyészségi eljárás szabályosságával kapcsolatban.

Az intézmény ugyanakkor azt is kivizsgálja, hogy milyen körülmények között kerültek nyilvánosságra a büntetőjogi nyomozás bizonyos részletei.

Az IJ közleményben tájékoztat, hogy ellenőrizni fogja, vannak-e fegyelmi kihágásra utaló jelek abban a módban, ahogy az ügyészek eljártak a caracali eset kapcsán.

Szombaton az Ügyészek Jogállásának Védelmében Mozgalom nevű egyesület közleményben időrendi sorrendben ismertette a július 24-25-i caracali eset mozzanatait. Az egyesület állítása szerint az elkövető egyetlen szomszédja sem telefonált az 112-es segélyhívó számra a kérdéses időszakban.

Az ügyészek egyesülete leszögezi, az áldozat tartózkodási helyének beazonosítása végett minden telefonszámot leellenőriztek, amelyről feltételezhető volt, hogy kapcsolatba hozható a kiskorú lány eltűnésével. Azt is közölték: az 112-es számot hívó áldozat annyit mondott, hogy lát egy fát, egy piros kerítést, egy fenyőfát, kutyákat és egy személygépkocsit. A Speciális Távközlési Szolgálat az általa használt rendszer segítségével a hívás alapján akkora területre tudta leszűkíteni a bemért helyszínt, amelyen több száz ház található. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) műszaki felszerelését ugyanis az alkotmánybírósági döntés miatt már nem lehet igénybe venni a bűnvádi nyomozásokhoz – teszi hozzá az egyesület.

Az ügyészek szervezete azt is leszögezi: egyetlen ügyész sem tiltotta meg a rendőröknek, hogy behatoljanak a tett helyszínére. A rendőrök egyébként azt kommunikálták nekik, hogy a tettes házán és udvarán semmiféle mozgást vagy hangot nem észlelnek – teszi hozzá az Ügyészek Jogállásának Védelmében Mozgalom nevű egyesület.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...