Ellenőrzik a csatornabekötést
Utoljára módositva: 2019-09-03 17:04:55

Lejárt a türelmi idő, mostantól ellenőrzi a környezetvédelmi őrség, hogy ahol a csapvíz be van kötve, ott a csatorna is be legyen.

Egy uniós szabályozás értelmében ha van az utcában csapvíz és csatornázás is, és az előbbire csatlakozott a háztartás, kötelező azt a használtvíz-elvezető rendszerre is rácsatlakoztatni. A szatmárnémeti Apaserv az elmúlt időszakban értesítette az ilyen helyzetben lévő háztartások lakóit, hogy szeptember elsejei hatállyal muszáj a csatornára csatlakozni. Aki ezt nem tette meg, az büntetést kockáztat, tájékoztatta lapunkat Leitner János. Az Apaserv Rt. vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy a helyszíni ellenőrzések során tapasztaltak alapján készült lista, amelyikre a legtöbb szatmári településre érvényesen a csatornára való csatlakozás hiányát jegyezték fel, átkerült a környezetvédelmi őrséghez, s ez a hatóság fog ezentúl eljárni az ügyben. Az uniós normához illeszkedő román jogszabály is létezik, ennek értelmében 2000–4000 lej közötti bírság szabható ki a csatornahálózatra való csatlakozás elmulasztásáért.

Azért van ez az uniós elvárás, mert főleg az emésztőgödrök szennyezik a talajvizet, és a jelenségnek mielőbb elejét kell venni, mert ha túlzásba viszik a szennyezést, sokba fog kerülni a mentesítés. Fokozottan érvényes ez azokra a háztartásokra, ahová a csapvíz be van vezetve, és van a házban fürdőszoba, ami nagyobb vízfelhasználást feltételez, mert ha ezek ilyen körülmények között is emésztőgödörbe ürítik a használt vizet, sokkal inkább szennyeznek.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...