Ellenőrzik a csatornabekötést
Utoljára módositva: 2019-09-03 17:04:55

Lejárt a türelmi idő, mostantól ellenőrzi a környezetvédelmi őrség, hogy ahol a csapvíz be van kötve, ott a csatorna is be legyen.

Egy uniós szabályozás értelmében ha van az utcában csapvíz és csatornázás is, és az előbbire csatlakozott a háztartás, kötelező azt a használtvíz-elvezető rendszerre is rácsatlakoztatni. A szatmárnémeti Apaserv az elmúlt időszakban értesítette az ilyen helyzetben lévő háztartások lakóit, hogy szeptember elsejei hatállyal muszáj a csatornára csatlakozni. Aki ezt nem tette meg, az büntetést kockáztat, tájékoztatta lapunkat Leitner János. Az Apaserv Rt. vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy a helyszíni ellenőrzések során tapasztaltak alapján készült lista, amelyikre a legtöbb szatmári településre érvényesen a csatornára való csatlakozás hiányát jegyezték fel, átkerült a környezetvédelmi őrséghez, s ez a hatóság fog ezentúl eljárni az ügyben. Az uniós normához illeszkedő román jogszabály is létezik, ennek értelmében 2000–4000 lej közötti bírság szabható ki a csatornahálózatra való csatlakozás elmulasztásáért.

Azért van ez az uniós elvárás, mert főleg az emésztőgödrök szennyezik a talajvizet, és a jelenségnek mielőbb elejét kell venni, mert ha túlzásba viszik a szennyezést, sokba fog kerülni a mentesítés. Fokozottan érvényes ez azokra a háztartásokra, ahová a csapvíz be van vezetve, és van a házban fürdőszoba, ami nagyobb vízfelhasználást feltételez, mert ha ezek ilyen körülmények között is emésztőgödörbe ürítik a használt vizet, sokkal inkább szennyeznek.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...