Ellopott egy egész juhnyájat két személy a Sebes-völgyéről
Utoljára módositva: 2017-11-10 15:01:51

Egy egész juhnyájat lopott el két személy egy faluból a Sebes folyó völgyén, az állatokat pedig átterelték a hegyen, egy Zsinna (Jina) községhez tartozó esztenáig – közölte a Fehér megyei rendőr-főkapitányság.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a szászsebesi rendőrség őrizetbe vett két szászcsóri (Săsciori — Fehér megye) illetőségű személyt — egy 46 éves férfit és egy 27 éves nőt—, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Sebeslázon (Laz) egy gazda udvaráról elhajtottak egy egész juhnyájat, amelynek értéke körülbelül 15.000 lejre tehető.

A gyanú szerint október 25-éről 26-ára virradóra a két elkövető észrevette és kihasználta, hogy egy sebeslázi udvar kapuját elfelejtették bezárni a gazdák. A tettesek kinyitották a kaput, és az udvaron lévő juhokat a Szeben megyei Zsinna községig terelték, ahol egy karámban helyezték el őket.

A kárvallott eleinte azt hitte, hogy juhai maguktól szabadultak ki az udvarról a nyitott kapun át, de miután hosszas keresés sem vezetett eredményre, értesítette a rendőrséget.

 

A rendőrség végül Zsinnán, egy juhász karámjában bukkant rá az eltűnt 50 állat közül 44-re. A pásztor eltávolította a lopott juhok füljelzőit és összeterelte őket a saját juhaival, hogy a hatóságok ne tudják beazonosítani az illetéktelenül eltulajdonított állatokat.

 

A két gyanúsított ellen a szászsebesi bírósági ügyészség indított eljárást.

AGERPRES/ (RO — szerző: Marinela BRUMAR, szerkesztő: Antonia NIȚĂ, HU — szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...