Elmaradt felújítások az Avasújvárosi Kórházban
Utoljára módositva: 2014-01-31 09:54:06

Tavalyi eredményeikről, valamint idei terveikről számolt be az Avasfelsőfalui Kórház igazgatója.

 

Merész elképzelésekkel néznek a 2014-es év elé

A 2013-as év megvalósításairól számolt be tegnap a megyei önkormányzatnál az Avasfelsőfalui Kórház igazgatója, Diana Mitruţi, aki ugyanakkor az idei évre vonatkozó terveikről is beszámolt. Mint kiderült, a 244 ágyas, 13 osztállyal működő intézménybe tavaly összesen 7564 pácienst utaltak be, akik közül 6899-en fordultak akut problémákkal orvoshoz, a krónikus betegek száma 482 volt, továbbá 183 személy részesült palliatív ellátásban (fájdalomcsillapítás és egyéb ellátás gyógyíthatatlan betegeknél), és 5376 esetben nem igényelt huzamosabb ideig tartó beutalást a jelentkezők kezelése. A kórház vezetője azt is ismertette, hogy milyen mértékben sikerült teljesíteniük az év elején tervezett fejlesztéseket. Elmondta: bár szerették volna bővíteni szolgáltatásaikat egy kardiológiai, valamint egy neurológiai részleggel, az erőfeszítéseik egyelőre nem jártak sikerrel. A mosoda felújítását is meg akarták volna oldani már a tavaly, azonban erre sem nyílt lehetőségük. Sikerült viszont modernizálási munkálatokat végeztetniük a sebészeten, és részben a műtő felszereltségét is tudták korszerűsíteni. A tervezett, ám meg nem valósult beruházások szerepelnek az idei terveik között, így ebben az évben kívánják megoldani a mosoda felújítását, valamint további modernizációs munkálatokat akarnak végrehajtani a sebészeti, az ortopédiai, valamint az urológiai osztályon. A műtő felszereltségét is szeretnék újabb eszközökkel bővíteni, így ez is szerepel a 2014-es tevékenységi naplóban. Az igazgató szerint az épület tetőszerkezetére is ráfér némi javítás, így megpróbálják megoldani a szükséges korszerűsítési munkálatokat. Diana Mitruţi arról is beszámolt, hogy igyekeznek gyarapítani a kórház pénzforrásait, ennek érdekében pedig határon átívelő fejlesztési projekteket kívánnak összeállítani. Ezt elsősorban ukrán partnerintézmények bevonásával szeretnék megoldani. Mint kiderült, a szatmári orvosi napokra hívtak meg szakembereket Ukrajnából is, így lehetőségük nyílt tárgyalni a potenciális együttműködőkkel. Amint az Avasfelsőfalui Kórház menedzsere kifejtette: bíznak a projektek sikerességében, hisz az előző években is tudtak ily módon támogatást szerezni a szolgáltatásaik korszerűsítéséhez.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...