Elmenekült az országból a feltételezett elkövető
Utoljára módositva: 2014-05-22 22:58:04

Lövöldözés, taxirablás, majd a lopott autó felgyújtása — akciófilmbe illő jelenetek, de ezúttal a helyszín valóságos és a cselekmény sem megrendezett. Mindez Szatmárnémetiben történt, szombaton.

A mentősök szállították kórházba a meglőtt fiút

Szombaton 5.40 óra tájban Szatmárnémetiből, a Batizi útról egy meglőtt fiatalember ellátásához kértek segítséget az egységes segélyhívó számon, majd röviddel később egy taxis jelezte, hogy autóját elrabolták. A rendőrség nagy erőkkel megkezdte a nyomozást, de a feltételezett elkövető már elmenekült az országból.

A nyomozás jelenlegi állása szerint azt lehet tudni, hogy három fiatalember — egyikük kiskorú — egy átmulatott éjszaka után beült egy taxiba, haza akarták vitetni magukat, de a Batizi út végén, a megyeközpontot elhagyva megfenyegették a taxist és követelték, hogy adja át az autót. Röviddel később az elrabolt taxi ismét megállt,

és az egyik fiatalember kiszállt — kidobták? — az autóból, őt találták meg az utcán fekve, sebesülten. A 21 éves Leonard S.-t a mentősök szállították kórházba, arcán és nyaktájékán sérülések nyomait találták, amit a rendőrségi jelentés szerint nem halálos fegyverrel okoztak. A rendőrök az autót végül Kakszentmártonban, felgyújtva találták meg.

A 34 éves Florin L.

Az ügyben érintett kiskorút is azonosították, a harmadik tettestársuk, a tulajdonképpeni feltételezett elkövető, a 34 éves Florin L. viszont az eset után egy barátja segítségével elmenekült az országból. A 17 éves fiatalember vallomása szerint a Florin L. és Leonard S. közötti nézeteltéréshez az vezetett, hogy a 34 éves férfi elrabolta a taxis autóját, a váratlan fordulat miatt értetlenkedő társára gumilövedékes fegyverrel többször is rálőtt. A 17 éves fiú, vallomása szerint, ijedtében szintén ekkor menekült el.

A támadó ezután egyedül folytatta útját, Kakszentmártonba ment, ahol felgyújtotta az autót, hogy a nyomokat eltüntesse, majd azonnal felvette a kapcsolatot az egyik barátjával, a 32 éves Mihai F.-fel, aki segítséget nyújtott neki abban, hogy elmeneküljön az országból. A jótevőjét a rendőrség 24 órára őrizetbe vette, Florin L. ellen pedig az ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...