Elmenekült az országból a feltételezett elkövető
Utoljára módositva: 2014-05-22 22:58:04

Lövöldözés, taxirablás, majd a lopott autó felgyújtása — akciófilmbe illő jelenetek, de ezúttal a helyszín valóságos és a cselekmény sem megrendezett. Mindez Szatmárnémetiben történt, szombaton.

A mentősök szállították kórházba a meglőtt fiút

Szombaton 5.40 óra tájban Szatmárnémetiből, a Batizi útról egy meglőtt fiatalember ellátásához kértek segítséget az egységes segélyhívó számon, majd röviddel később egy taxis jelezte, hogy autóját elrabolták. A rendőrség nagy erőkkel megkezdte a nyomozást, de a feltételezett elkövető már elmenekült az országból.

A nyomozás jelenlegi állása szerint azt lehet tudni, hogy három fiatalember — egyikük kiskorú — egy átmulatott éjszaka után beült egy taxiba, haza akarták vitetni magukat, de a Batizi út végén, a megyeközpontot elhagyva megfenyegették a taxist és követelték, hogy adja át az autót. Röviddel később az elrabolt taxi ismét megállt,

és az egyik fiatalember kiszállt — kidobták? — az autóból, őt találták meg az utcán fekve, sebesülten. A 21 éves Leonard S.-t a mentősök szállították kórházba, arcán és nyaktájékán sérülések nyomait találták, amit a rendőrségi jelentés szerint nem halálos fegyverrel okoztak. A rendőrök az autót végül Kakszentmártonban, felgyújtva találták meg.

A 34 éves Florin L.

Az ügyben érintett kiskorút is azonosították, a harmadik tettestársuk, a tulajdonképpeni feltételezett elkövető, a 34 éves Florin L. viszont az eset után egy barátja segítségével elmenekült az országból. A 17 éves fiatalember vallomása szerint a Florin L. és Leonard S. közötti nézeteltéréshez az vezetett, hogy a 34 éves férfi elrabolta a taxis autóját, a váratlan fordulat miatt értetlenkedő társára gumilövedékes fegyverrel többször is rálőtt. A 17 éves fiú, vallomása szerint, ijedtében szintén ekkor menekült el.

A támadó ezután egyedül folytatta útját, Kakszentmártonba ment, ahol felgyújtotta az autót, hogy a nyomokat eltüntesse, majd azonnal felvette a kapcsolatot az egyik barátjával, a 32 éves Mihai F.-fel, aki segítséget nyújtott neki abban, hogy elmeneküljön az országból. A jótevőjét a rendőrség 24 órára őrizetbe vette, Florin L. ellen pedig az ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...