Élményekben gazdag kirándulás
Utoljára módositva: 2019-10-03 15:31:25

A szamoskrassói Bem József Általános Iskola tanulói szeptember 27-én a Fűzfa Egyesület szervezésében egy látványokban és élményekben gazdag kiránduláson vettek részt tanítóik kíséretében.

Az első állomás Kaplony volt, ahol a Károlyi család látványos, szemet gyönyörködtető kriptája található. Nemcsak szemet, hanem lelket is gyönyörködtető beszéd, magyarázat, bemutatás fogadott bennünket a kaplonyi ferences templomban szolgálatot teljesítő atya és ferences szerzetes részéről, sok történelmi ismerettel gazdagítva ezáltal látogatóinak tudástárát. Kaplonyból Nagykároly felé vettük utunkat, ahol a város legimpozánsabb látványossága, a Károlyi család fészke, a csodálatos várkastély megtekintése volt a cél. Eredetileg lakóházként működött, aztán a háborús idők múltával kezdték átalakítani várkastéllyá. A nagy méretű fogadóterem, a család tagjai által használt berendezett szobák egy arisztokrata család rezidenciájának élethű bemutatása. A kastélyban három kiállítást tekinthettünk meg. A trófeakiállítás egzotikus állatait álmélkodva nézték a gyerekek. Fontos irodalmi és történelmi személyiségeket és eseményeket mutatott be a rendkívül élethű viaszbábu-kiállítás. A Duna-deltáról szóló kiállítás 60 képen keresztül varázsolta elénk a táj szépségeit. A napot egy jól megérdemelt pizzázással zártuk. A rendezvény a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

Man Gabriella,

a Bem József Általános Iskola igazgatója

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...