Élményekkel teli vidám hét
Utoljára módositva: 2019-06-04 11:49:22

Mozgalmas, élményekkel teli héten vannak túl a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola kisdiákjai. Az Iskola másként hete keretében sportoltak, kézműveskedtek, mókáztak és nagyon sok hasznos dolgot tanultak. 

Élménydús hetet tudhatnak maguk mögött a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola elemi osztályos kisdiákjai, akik számára szórakoztató és fejlesztő foglalkozásokkal teli hetet szerveztek tanítóik.

Az előkészítő osztályosok és pedagógusaik, Lovas Tünde és Török Enikő, az első osztályosok és tanítóik, Kovács Andrea és Pándi Katalin, a másodikosok és oktatóik, Geszti Tímea és Mihálka Tünde, a harmadik osztályosok és tanítóik, Baranyai Zsuzsa és Straub Katalin, valamint a legnagyobbak, Mihály Adél és Reich Annamária negyedikesei számára a rendhagyó iskolai hét minden napjára jutott a jóból, az évfolyamok és osztályok többek között tematikus foglalkozások keretében dolgoztak fel olyan témákat, mint a pénz gyermekszemmel, a vidéki élet, néphagyományok, ismert személyiségek, de „Mens sana in corpore sano”, azaz „Ép testben ép lélek” mottóval sporttevékenységekben is részt vettek, kézműveskedtek és persze a jó időben kiránduláson is jártak.

Az előkészítősök egyik nap a Szejke-tanyán ügyeskedtek, de ellátogattak a könyvtárba is, ahol mesét olvastak nekik, ez alapján pedig elkészítették saját töklámpásaikat, az egyik városi sportklubban pedig jót mozogtak.
Az elsősök a vidéki élettel ismerkedtek, ápolták anyanyelvünket, kézműves foglalkozáson jártak az Aranykapu Egyesületnél, de lovagolni is voltak. A másodikosok többek között meglátogattak Cserey Csabát és ismerkedtek a dobok világával, a hét folyamán nemezeltek is és sütöttek havasi kiflit, a foglalkozásaik sorából pedig nem maradt ki a sport sem, valamint felcsíki és szatmári néptáncok tanulása, de volt mozidélelőtt és sportnap is, az iskola testnevelő tanárával, Csík Elvirával.
A harmadikosok sportnapot tartottak, amikor megismerkedhettek a tenisz, foci szabalyaival, karate es dzsúdó bemutatót tartottak, tornáztak, kézműveskedtek, de kiránduláson is jártak, amelynek keretében ellátogattak Koltóra és Zsibóra.
A negyedikesek számára Bálint Katalin pszichológus tartott meseterápiás foglalkozást, de volt rollerverseny, csapatépítő úszkálás, görög napot is tartottak, olimpiai játékokkal és kvízzel, volt sportnap, meglátogtatták a múzeumot és kézműveskedtek.

A sok kiváló program és színes nap egyik legnépszerűbb eseménye az elemisek rendhagyó iskolahetének a bazár volt, ahol a kisiskolások adtak-vettek, ismerkedtek a pénz értékével. A mozgalmas hét során rengeteg új tudással és ismerettel gazdagodtak a gyerekek az iskola falain kívül, változatos körülmények között, a sok új élmény pedig még szorosabbra fűzte az elemi osztályok tanulói közötti barátságokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...