Elnapolt RMDSZ-székház-eladás
Utoljára módositva: 2019-05-30 21:24:57

A napirendtervezeten ott volt az előterjesztés, amely szerint eladnák a szatmárnémeti RMDSZ-nek a szövetség által eddig bérleményként használt ingatlant, de érdemben nem tárgyalták az ügyet.

Két napirenden szereplő határozattervezet visszavonásával kezdődött a Szatmárnémeti Helyi Tanács csütörtöki ülése. A városvezetés javaslatára lekerült a tárgyalni valók közül a Mihai Viteazul utcai RMDSZ-székház eladása és az ortodox egyháznak ingyenes használatra odaadni szánt telek ügye, előbbi elnapolását Adrian Albu (PNL) alpolgármester kérte, utóbbiét Kereskényi Gábor (RMDSZ) polgármester. Minden valószínűség szerint nincs összefüggés a két ügy között, viszont mindkettő pontosításra szorul, ezért az elnapolás.

 

Piaci bódék

 

Kisebb perpatvar támadt, amikor megint napirendre került a nagypiac körül lévő, szendvicspanelből készült árusbódék jogi helyzetének rendezése, a szociáldemokrata frakció továbbra is rossz ötletnek tartja a magántulajdonban lévő bódék alatti mini parcellák koncesszióba adását. A Ciprian Crăciun vezette ellenzéki frakció szerint az általános piacfelújítást akadályozná, ha szerződéses használatba kapnák a bódétulajdonosok a bódéjuk alatt lévő zsebkendőnyi területet. Ressler Ştefan (RMDSZ), a tanács jogi bizottságának elnöke próbálta meg elmagyarázni, hogy számvevőszéki utasítást kaptak, hogy rendezzék a jogállást, mert ha így marad, ahogy most van, a város nem kap bérleti díjat, pedig a bódék a közterületet használják. Hiába magyarázta Ressler, hogy a parcellák továbbra is városi tulajdonban maradnak, csak épp bérleti díjat bevételezhet a város, és ha felújítást terveznek, egyből és automatikusan érvényét veszíti a bérleti szeződés, a PSD-s tanácsosok Vasile Hornar kivételével tartózkodtak a tervezet elfogadásától. Ennek ellenére a többségi szavazat meglett, így hamarosan érvénybe léphetnek az egységesen tíz évre kötött szerződések a nagypiacon.

 

Bicikliutak

 

Előrelépés történt a megyeszékhelyi bicikliút-hálózat építése kapcsán, a tanács több esetben is elfogadta az engedélyeztetési dokumentációt és a technikai-gazdasági mutatókat, így folytatódhat a biciklibérlési pontok kialakításának előkészítése is.

 

Kiszorítják a Drum Inservet

 

A városmenedzser arról számolt be a tanácsosok előtt, hogy folytatódik a Decebal hídon kontárkodó Drum Inserv kiszorítása a városból. Maskulik Csaba elmondta, hogy nem kaptak választ a hónap elején kiküldött értesítőre, amelyikben arról értesítették a cég menedzsmentjét, hogy felbontják a kivitelezési szerződést, úgyhogy semmisnek tekintik a 2013-ban megkötött egyezséget. Részleges átvételét tervezik hétfőn megtartani az eddig elvégzett munkának, de jegyzőkönyvbe veszik — semleges szakemberek jelenlétében — a hiányosságokat. Ha ez megvan, tájékoztatta a testületet Maskulik, nekiállnak a szükséges javítások elvégzésének és az olyan hiányosságok pótlásának, mint amilyen például a lépcsők megjavítása, majd kiszámlázzák a munka és az anyag árát a Drum Inservnek.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...