Élni kell a lehetőséggel!
Utoljára módositva: 2015-03-12 11:17:31

Idén május 25-ig lehet felajánlani a jövedelemadó két százalékát valamelyik nonprofit egyesület javára. Élni kell a döntési lehetőséggel, hogy a jövedelemadó egy része Szatmáron maradjon!

A nonprofit szervezetek a jövedelemadó 2%-ának felajánlására hívták fel a figyelmet

Fontosnak tartjuk az aktív lakosság mozgósítását, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a szociális szolgáltatások javítása érdekében fogjunk össze! Ehhez a legegyszerűbb és ingyenes módszer a jövedelemadó két százalékának felajánlása — mutattak rá a Szatmár megyei nonprofit szervezetek képviselői tegnap a szatmárnémeti polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón. Cristina Bala, a szatmárnémeti Stea Egyesület vezetője elmondta, országos viszonylatban a munkavállalók átlagosan 20–23 százaléka él az adófelajánlás lehetőségével, s e tekintetben Szatmár megye sem áll jobban. Tavaly több mint 83 ezer aktív munkavállalót tartottak nyilván megyénkben, ám a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály (AJFPSM) munkatársainak megközelítőleg 22 ezer darab 230-as formanyomtatványt kellett feldolgozniuk, a munkavállalók pedig 2013-as jövedelemadójukból több mint egymillió lejt ajánlottak fel a nonprofit szervezetek javára. A tegnapi sajtótájékoztatón a nonprofit szervezetek képviselői elmondták, hogy a kétszázalékos adófelajánlás a munkavállalónak nem kerül pluszpénzébe, mindössze kézzel ki kell töltenie a 230-as számú (fizetésből származó bevétel esetében) vagy a 200-as számú (bármilyen más típusú jövedelem esetében) formanyomtatványt két példányban, majd azokat le kell adnia a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztályra (AJFPSM). Amennyiben nem élünk az adófelajánlás lehetőségével, a pénz az állami költségvetésbe kerül. — Az adó két százaléka nem jelentős összeg, azonban sok civil szervezetnek a fennmaradást biztosítja — hangsúlyozták a nonprofit szervezetek képviselői.

Május 25-ig lehet felajánlani a jövedelemadó két százalékát a 947, hazánkban elismert egyesület, alapítvány, egyház, szakszervezet, vállalkozói szervezet (patronátus), párt, lakótársulás, önsegélyező pénztár számlájára. A megyénkbeli nonprofit egyesületek összefogtak annak érdekében, hogy a társadalmi kirekesztettség ellen harcoljanak és a szociális szféra felé irányítsák a lakosság figyelmét. Elmondásuk szerint a társadalom és az egyesületek, szervezetek, alapítványok összefogásával javítani lehet a hátrányos helyzetben élőkön, ezáltal pedig az egész közösség gazdagszik. Tegnap egy sajtótájékoztató keretében igyekeztek a nonprofit szervezetek képviselői felhívni a figyelmet arra, hogy a munkavállalók felajánlhatják jövedelemadójuk két százalékát jótékony célra. Elmondták, amennyiben a szatmári munkavállalók felajánlják jövedelemadójuk két százalékát, ez a pénz biztosan Szatmáron marad, és nem kerül be a központi költségvetésbe. A munkaadóktól azt kérték, hogy tájékoztassák alkalmazottaikat a felajánlás lehetőségéről.

Jövedelemadójának maximum 2 százalékát minden olyan magánszemély felajánlhatja, aki 2014-ben jövedelemre tett szert. A 230-as számú (fizetésből származó bevétel esetében) vagy 200-as számú (bármilyen más típusú jövedelem esetében) formanyomtatványt két példányban, kézzel kell kitölteni, majd azokat le kell adni a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztályra (AJFPSM). Tegnap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet képviselője elmondta, ők ebben az évben a fogyatékos gyermekek javára gyűjtik a jövedelemadó 2%-át. Tegnap négy nonprofit szervezet képviselője vett részt a sajtótájékoztatón, akiktől megtudhattuk, hogy a fogyatékkal élő gyerekek, illetve a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek támogatására fordítják a felajánlásokat, míg mások a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok oktatását, étkeztetését finanszírozzák majd az összegyűlt pénzből.

 

Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal 4960929, Cont bancar: RO 80 RNCB 0221011282140001

Asociaţia STEA: Cod fiscal: 16831766; Cont bancar (IBAN): RO12 BACX 0000 0030 2050 9000

Fundaţia Hans Lindner: Cod fiscal: 9368597; Cont bancar : RO68 BACX 0000 0030 0773 6002

Fundaţia FARA România Filiala Foyer Satu Mare: Cod fiscal: 29330902; Cont bancar (IBAN): RO26RNCB0221128132330001

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...