Élni kell a lehetőséggel!
Utoljára módositva: 2015-03-12 11:17:31

Idén május 25-ig lehet felajánlani a jövedelemadó két százalékát valamelyik nonprofit egyesület javára. Élni kell a döntési lehetőséggel, hogy a jövedelemadó egy része Szatmáron maradjon!

A nonprofit szervezetek a jövedelemadó 2%-ának felajánlására hívták fel a figyelmet

Fontosnak tartjuk az aktív lakosság mozgósítását, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a szociális szolgáltatások javítása érdekében fogjunk össze! Ehhez a legegyszerűbb és ingyenes módszer a jövedelemadó két százalékának felajánlása — mutattak rá a Szatmár megyei nonprofit szervezetek képviselői tegnap a szatmárnémeti polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón. Cristina Bala, a szatmárnémeti Stea Egyesület vezetője elmondta, országos viszonylatban a munkavállalók átlagosan 20–23 százaléka él az adófelajánlás lehetőségével, s e tekintetben Szatmár megye sem áll jobban. Tavaly több mint 83 ezer aktív munkavállalót tartottak nyilván megyénkben, ám a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály (AJFPSM) munkatársainak megközelítőleg 22 ezer darab 230-as formanyomtatványt kellett feldolgozniuk, a munkavállalók pedig 2013-as jövedelemadójukból több mint egymillió lejt ajánlottak fel a nonprofit szervezetek javára. A tegnapi sajtótájékoztatón a nonprofit szervezetek képviselői elmondták, hogy a kétszázalékos adófelajánlás a munkavállalónak nem kerül pluszpénzébe, mindössze kézzel ki kell töltenie a 230-as számú (fizetésből származó bevétel esetében) vagy a 200-as számú (bármilyen más típusú jövedelem esetében) formanyomtatványt két példányban, majd azokat le kell adnia a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztályra (AJFPSM). Amennyiben nem élünk az adófelajánlás lehetőségével, a pénz az állami költségvetésbe kerül. — Az adó két százaléka nem jelentős összeg, azonban sok civil szervezetnek a fennmaradást biztosítja — hangsúlyozták a nonprofit szervezetek képviselői.

Május 25-ig lehet felajánlani a jövedelemadó két százalékát a 947, hazánkban elismert egyesület, alapítvány, egyház, szakszervezet, vállalkozói szervezet (patronátus), párt, lakótársulás, önsegélyező pénztár számlájára. A megyénkbeli nonprofit egyesületek összefogtak annak érdekében, hogy a társadalmi kirekesztettség ellen harcoljanak és a szociális szféra felé irányítsák a lakosság figyelmét. Elmondásuk szerint a társadalom és az egyesületek, szervezetek, alapítványok összefogásával javítani lehet a hátrányos helyzetben élőkön, ezáltal pedig az egész közösség gazdagszik. Tegnap egy sajtótájékoztató keretében igyekeztek a nonprofit szervezetek képviselői felhívni a figyelmet arra, hogy a munkavállalók felajánlhatják jövedelemadójuk két százalékát jótékony célra. Elmondták, amennyiben a szatmári munkavállalók felajánlják jövedelemadójuk két százalékát, ez a pénz biztosan Szatmáron marad, és nem kerül be a központi költségvetésbe. A munkaadóktól azt kérték, hogy tájékoztassák alkalmazottaikat a felajánlás lehetőségéről.

Jövedelemadójának maximum 2 százalékát minden olyan magánszemély felajánlhatja, aki 2014-ben jövedelemre tett szert. A 230-as számú (fizetésből származó bevétel esetében) vagy 200-as számú (bármilyen más típusú jövedelem esetében) formanyomtatványt két példányban, kézzel kell kitölteni, majd azokat le kell adni a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztályra (AJFPSM). Tegnap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet képviselője elmondta, ők ebben az évben a fogyatékos gyermekek javára gyűjtik a jövedelemadó 2%-át. Tegnap négy nonprofit szervezet képviselője vett részt a sajtótájékoztatón, akiktől megtudhattuk, hogy a fogyatékkal élő gyerekek, illetve a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek támogatására fordítják a felajánlásokat, míg mások a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok oktatását, étkeztetését finanszírozzák majd az összegyűlt pénzből.

 

Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal 4960929, Cont bancar: RO 80 RNCB 0221011282140001

Asociaţia STEA: Cod fiscal: 16831766; Cont bancar (IBAN): RO12 BACX 0000 0030 2050 9000

Fundaţia Hans Lindner: Cod fiscal: 9368597; Cont bancar : RO68 BACX 0000 0030 0773 6002

Fundaţia FARA România Filiala Foyer Satu Mare: Cod fiscal: 29330902; Cont bancar (IBAN): RO26RNCB0221128132330001

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...