Élő szentségmutatók
Utoljára módositva: 2019-06-21 19:25:49

Jézus értünk van itt, azért, hogy ne éhezzünk — mondta Schönberger Jenő püspök úrnapi homíliájában.

Megtelt a székesegyház úrnapján, június 20-án az oltáriszentségben jelen való Jézust köszönteni és imádni vágyó hívekkel. Schönberger Jenő püspök papjaival este hét órától mutatott be szentmisét, a bevonulást követően emlékeztetve híveit: Isten szeretetének jele, hogy az eucharisztiában is az emberiséggel maradt. „Isten országa már itt jelen van, mert Jézus itt van. Amikor ez a világ elvon, elcsábít tőle, mindig térjünk vissza hozzá, mert nincs más üdvösség, csak Jézus Krisztusban.”

Szentbeszédében előbb az úrnapi körmenet díszes kellékeire vonta a hívek figyelmét. Mint mondta, ezek az ünneplés részét képezik, ám Jézusnak emberekre van szüksége, akik életükkel felmutatják őt a világban. Azt kérte híveitől, legyenek monstranciákká, szentségmutatókká: „Jézus értünk van itt, azért, hogy ne éhezzünk, hogy tápláljuk a lelkünket, ne fogyjon el a hit, a remény és a szeretet belőlünk. Ő a forrás. Ha tényleg hisszük, hogy Jézus itt van az oltáriszentségben, akkor azt is fogadjuk el, hogy értünk van itt! Mi legyünk a szentségmutatók, akik hajlandók kivinni a világba Krisztust! Mondjuk el, hogy Isten szeret bennünket! Ne zárjuk el magunkat, fogadjuk be Isten szeretetét, és kérjük a Szentlelket, hogy gyújtsa lángra a szívünket! Mennyien vannak, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint mi… Adjunk hálát értük a Szentlélek Úristennek, és imádkozzunk velük együtt azokért, akik még nem akarják vagy tudják Krisztust hordozni. Az életünk legyen jó példa számukra!”

A szentáldozást követően az oltáriszentséget kivitték az utcára, a hívek körmenetben kísérték, ahogy a püspök megkerülte vele a régi főtér parkját — annak négy pontján az evangéliumot olvasták —, és megáldotta vele a híveket, a várost és annak lakóit.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...