Élő zenés táncházas hagyományőrzés
Utoljára módositva: 2018-04-22 20:04:24

Ismét sokakat vonzott a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület tagjai által szervezett, Esztendőtől esztendeig elnevezésű hagyományőrző foglalkozás.

A szombati rendezvénynek az egyesület terme adott otthont, itt, valamint a központ udvarán tartották meg a Szent György-naphoz fűződő hagyományok bemutatását és őrzését célzó tevékenységeket. A gyerekek pogácsát szaggattak, díszítettek, sütöttek, és természetesen meg is kóstolták mindazt, amit elkészítettek. A sütögetésen kívül gyöngyből fűzött ékszereket készíthettek, amihez a szervezők minden korosztály számára készítettek elő alapanyagokat. Sopronyi Orsolya pedagógus szervezte a foglalkozást, aki segítőket és vendégeket is invitált a programra, mégpedig Katona Tündét és Görög Ildikót. A szociális központ udvarán eközben Maier Rai irányításával a határkerülés hagyományát ismerhették meg a gyerekek. A programokat élő zenés táncház követte, melyben ez alkalommal is a Soroglya zenekar biztosította a talpalávalót.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...