Élő zenés táncházas hagyományőrzés
Utoljára módositva: 2018-04-22 20:04:24

Ismét sokakat vonzott a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület tagjai által szervezett, Esztendőtől esztendeig elnevezésű hagyományőrző foglalkozás.

A szombati rendezvénynek az egyesület terme adott otthont, itt, valamint a központ udvarán tartották meg a Szent György-naphoz fűződő hagyományok bemutatását és őrzését célzó tevékenységeket. A gyerekek pogácsát szaggattak, díszítettek, sütöttek, és természetesen meg is kóstolták mindazt, amit elkészítettek. A sütögetésen kívül gyöngyből fűzött ékszereket készíthettek, amihez a szervezők minden korosztály számára készítettek elő alapanyagokat. Sopronyi Orsolya pedagógus szervezte a foglalkozást, aki segítőket és vendégeket is invitált a programra, mégpedig Katona Tündét és Görög Ildikót. A szociális központ udvarán eközben Maier Rai irányításával a határkerülés hagyományát ismerhették meg a gyerekek. A programokat élő zenés táncház követte, melyben ez alkalommal is a Soroglya zenekar biztosította a talpalávalót.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...