Előadás és könyvbemutató
Utoljára módositva: 2019-12-07 10:15:33

A szatmárnémeti Szent István Kör előadással és könyvbemutatóval készül az 1989-es romániai forradalom 30. évfordulójára. A rendezvényre december 11-én 17 órától az Iparosotthon (Ştefan cel Mare/Kacinczy u. 18. sz.) kistermében kerül sor.

A meghívott előadó Sárándi Tamás, aki 1989 decembere Szatmárnémetiben címmel a korabeli sajtó és visszaemlékezések segítségével eleveníti fel a Szatmárnémetiben történteket, a történész eszközeivel rendszerezve az értelmezési lehetőségeket. Ezt követően Nagy Mihály Zoltán–Denisa Bodeanu: (Le)hallgatásra ítélve — Márton Áron püspök lehallgatási jegyzőkönyvei (1957–1960) címmel megjelent kötetet mutatja be Nagy Mihály Zoltán társszerző. A kötet a romániai egyházüldözés módszereire és a hit megvallásának lehetséges formáira mutat rá a romániai magyarság emblematikus személyisége, Márton Áron püspök lehallgatási iratain keresztül. A kötet a helyszínen megvásárolható. Az 1989-es forradalomról való megemlékezések másnap, december 12-én folytatódnak ugyancsak az Iparosotthonban, ahol 17 órától nyílik meg a Visky András színdarabjához kapcsolódó kiállítás Feleségem története címmel. A megnyitó meghívott vendége Nagy Mihály Zoltán nagyváradi történész. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...