Előállított cigarettacsempészek
Utoljára módositva: 2014-06-06 12:10:39

Hat szatmári és egy nagyváradi személy ellen indult bűnvádi eljárás cigarettacsempészés és bűnözői csoport létrehozása miatt.

 

A Terrorizmus és Szervezett Bűnözés-ellenes Igazgatóság (DIICOT) nagyváradi területi irodájának ügyészei június ötödikén befejezték a vizsgálatot egy cigarettacsempészési ügy kapcsán. Az ügyészek döntése értelmében bűnözői csoport létrehozása és csempészés miatt bűnvádi eljárás indult hat szatmári személy — a 47 éves P. Ioan visszaeső bűnöző, az A. G. H. Kft. kereskedelmi munkatársa, az Aramia Hotel tulajdonosa; a 26 éves E. Norbert Cristian munkanélküli; a 64 éves M. Grigore közétkeztetési technológus, a Casablanca Hotel tulajdonosa; a 34 éves Sz. Attila sofőr; a 45 éves P. Felicia báros-felszolgáló; az 52 éves P. Vasile nyugdíjas — ellen. A hat gyanúsított tettét a Büntetőtörvénykönyv 367-es cikkelye alapján büntetik. A nagyváradi ügyészek ugyanakkor eljárást kezdeményeztek a 40 éves nagyváradi kereskedő, M. Ludovic ellen csempészés vádjával, melyet a 2006-ban elfogadott 86-os számú törvény 270-es cikkelye alapján büntetnek. Az összegyűjtött bizonyítékok alapján kiderült, hogy a gyanúsítottak 2010 októbere és decembere közötti időszakban követték el azokat a bűncselekményeket, melyek miatt most vádat emeltek ellenük. A hat szatmári személy alaposan gyanúsítható azzal, hogy huzamosabb időn át vettek részt a P. Ioan által irányított bűnszövetkezet cselekményeiben, tiltott pénzszerzés céljából. P. Ioant azzal gyanúsítják, hogy vásárolt, majd otthonában raktározott Ukrajnából származó csempészcigarettát, melyet később eladott E. Norbert Cristiannak, Sz. Attilának, P. Feliciának, P. Vasilénak és M. Grigorénak. Az utóbbi öt személy alaposan gyanúsítható azzal, hogy a csempészcigarettát ők továbbadták különböző személyeknek. A bizonyítékokból kiderül, hogy M. Ludovic csempészésből származó cigarettát szállított, melyekről tudta, hogy illegális tevékenységből származnak. Ő ugyan nem volt része a P. Ioan által alakított bűnszövetkezetnek, azonban az általa szállított cigaretta szintén a bűnszövetkezet irányítójától származott, így az ő ügyét is ugyanaz az ügyész vizsgálta. Az ügy polgári részét az Országos Adó- és Pénzügyi Igazgatóság (ANAF) képezi, mivel az államnak okozott kár értéke 56 497 lej. Az ügyben elrendelték a csempészcigaretta elkobzását, illetve az okozott kár megtérítését a gyanúsítottak által, a 2014. március 4-én és a 2014. május 28-án jóváhagyott rendeletek alapján. Az eset kapcsán ugyanakkor elrendelték a csempészés során felhasznált két gépjármű elkobzását. A 20 000 lejes perköltséget a gyanúsítottaknak kell kifizetniük. A DIICOT nagyváradi területi irodájának ügyészei által összeállított vádirat alapján értesítették a Szatmár Megyei Törvényszéket. A végleges bírósági határozat kimondásáig a vádlottak a Büntetőtörvénykönyv által biztosított eljárási jogokat és garanciákat élvezik, mint ahogy az ártatlanság vélelme is fennál az esetükben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...