Előállított cigarettacsempészek
Utoljára módositva: 2014-06-06 12:10:39

Hat szatmári és egy nagyváradi személy ellen indult bűnvádi eljárás cigarettacsempészés és bűnözői csoport létrehozása miatt.

 

A Terrorizmus és Szervezett Bűnözés-ellenes Igazgatóság (DIICOT) nagyváradi területi irodájának ügyészei június ötödikén befejezték a vizsgálatot egy cigarettacsempészési ügy kapcsán. Az ügyészek döntése értelmében bűnözői csoport létrehozása és csempészés miatt bűnvádi eljárás indult hat szatmári személy — a 47 éves P. Ioan visszaeső bűnöző, az A. G. H. Kft. kereskedelmi munkatársa, az Aramia Hotel tulajdonosa; a 26 éves E. Norbert Cristian munkanélküli; a 64 éves M. Grigore közétkeztetési technológus, a Casablanca Hotel tulajdonosa; a 34 éves Sz. Attila sofőr; a 45 éves P. Felicia báros-felszolgáló; az 52 éves P. Vasile nyugdíjas — ellen. A hat gyanúsított tettét a Büntetőtörvénykönyv 367-es cikkelye alapján büntetik. A nagyváradi ügyészek ugyanakkor eljárást kezdeményeztek a 40 éves nagyváradi kereskedő, M. Ludovic ellen csempészés vádjával, melyet a 2006-ban elfogadott 86-os számú törvény 270-es cikkelye alapján büntetnek. Az összegyűjtött bizonyítékok alapján kiderült, hogy a gyanúsítottak 2010 októbere és decembere közötti időszakban követték el azokat a bűncselekményeket, melyek miatt most vádat emeltek ellenük. A hat szatmári személy alaposan gyanúsítható azzal, hogy huzamosabb időn át vettek részt a P. Ioan által irányított bűnszövetkezet cselekményeiben, tiltott pénzszerzés céljából. P. Ioant azzal gyanúsítják, hogy vásárolt, majd otthonában raktározott Ukrajnából származó csempészcigarettát, melyet később eladott E. Norbert Cristiannak, Sz. Attilának, P. Feliciának, P. Vasilénak és M. Grigorénak. Az utóbbi öt személy alaposan gyanúsítható azzal, hogy a csempészcigarettát ők továbbadták különböző személyeknek. A bizonyítékokból kiderül, hogy M. Ludovic csempészésből származó cigarettát szállított, melyekről tudta, hogy illegális tevékenységből származnak. Ő ugyan nem volt része a P. Ioan által alakított bűnszövetkezetnek, azonban az általa szállított cigaretta szintén a bűnszövetkezet irányítójától származott, így az ő ügyét is ugyanaz az ügyész vizsgálta. Az ügy polgári részét az Országos Adó- és Pénzügyi Igazgatóság (ANAF) képezi, mivel az államnak okozott kár értéke 56 497 lej. Az ügyben elrendelték a csempészcigaretta elkobzását, illetve az okozott kár megtérítését a gyanúsítottak által, a 2014. március 4-én és a 2014. május 28-án jóváhagyott rendeletek alapján. Az eset kapcsán ugyanakkor elrendelték a csempészés során felhasznált két gépjármű elkobzását. A 20 000 lejes perköltséget a gyanúsítottaknak kell kifizetniük. A DIICOT nagyváradi területi irodájának ügyészei által összeállított vádirat alapján értesítették a Szatmár Megyei Törvényszéket. A végleges bírósági határozat kimondásáig a vádlottak a Büntetőtörvénykönyv által biztosított eljárási jogokat és garanciákat élvezik, mint ahogy az ártatlanság vélelme is fennál az esetükben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...