Előkészítik a terepet
Utoljára módositva: 2017-12-22 10:14:43

Hatalmas nyomással tör a felszínre, és szerencsére lángol rendületlenül a földgáz Nagymajtény határában, a szakemberek pedig még mindig nem találták meg a legmegfelelőbb oltási és utóoltási megoldást, az azonban bizonyos, hogy a művelet rendkívül bonyolult és hosszadalmas lesz.

„A majtényiak, a lakosság és a település is biztonságban van, s ennek a biztonságnak a fenntartása a legfőbb feladatunk” — nyilatkozta tegnap Nicolae Dima szatmári tűzoltóparancsnok. A nap folyamán előkészítették a terepet a fúrótorony közelében a majdani műveletek számára: daru segítségével eltávolítottak nyolc nagy fémtartályt; előkészítették a nyomvonalakat azon „nehézfelszerelés” számára, amely elbontja és eltávolítja a fúrótornyot, illetve mindazon eszközöket, amelyek gátolhatják az oltási műveletet; felvették a kapcsolatot a szomszédos megyék katasztrófavédelmi egységeivel, hogy a szatmári tűzoltóság erőforrásait még kibővítsék mobil vízágyúkkal, tömlőkkel és egyéb oltási eszközökkel; és megrendelték azon „védőpajzsokat”, amelyek egyrészt a lángok mellett felügyeletet teljesítő tűzoltókat és oltóautókat védik a nagy hőségtől és valóságos hangrobbanástól, másrészt lehetővé teszik a tűzfészek még jobb megközelítését. Nem mellesleg már több tűzoltó is jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán súlyos fül- és dobhártyafájdalmakra panaszkodva — a feltörő és sisteregve égő gáz hangintenzitása egy felszálló szuperszonikus repülő hangerejének felel meg —, négyen pedig komolyabb orvosi kezelésre szorultak a „zajban” eltöltött hosszú idő következményeként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...