Előkészítik a terepet
Utoljára módositva: 2017-12-22 10:14:43

Hatalmas nyomással tör a felszínre, és szerencsére lángol rendületlenül a földgáz Nagymajtény határában, a szakemberek pedig még mindig nem találták meg a legmegfelelőbb oltási és utóoltási megoldást, az azonban bizonyos, hogy a művelet rendkívül bonyolult és hosszadalmas lesz.

„A majtényiak, a lakosság és a település is biztonságban van, s ennek a biztonságnak a fenntartása a legfőbb feladatunk” — nyilatkozta tegnap Nicolae Dima szatmári tűzoltóparancsnok. A nap folyamán előkészítették a terepet a fúrótorony közelében a majdani műveletek számára: daru segítségével eltávolítottak nyolc nagy fémtartályt; előkészítették a nyomvonalakat azon „nehézfelszerelés” számára, amely elbontja és eltávolítja a fúrótornyot, illetve mindazon eszközöket, amelyek gátolhatják az oltási műveletet; felvették a kapcsolatot a szomszédos megyék katasztrófavédelmi egységeivel, hogy a szatmári tűzoltóság erőforrásait még kibővítsék mobil vízágyúkkal, tömlőkkel és egyéb oltási eszközökkel; és megrendelték azon „védőpajzsokat”, amelyek egyrészt a lángok mellett felügyeletet teljesítő tűzoltókat és oltóautókat védik a nagy hőségtől és valóságos hangrobbanástól, másrészt lehetővé teszik a tűzfészek még jobb megközelítését. Nem mellesleg már több tűzoltó is jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán súlyos fül- és dobhártyafájdalmakra panaszkodva — a feltörő és sisteregve égő gáz hangintenzitása egy felszálló szuperszonikus repülő hangerejének felel meg —, négyen pedig komolyabb orvosi kezelésre szorultak a „zajban” eltöltött hosszú idő következményeként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...