Előkészületben a II. jótékonysági Júlia-bál
Utoljára módositva: 2016-08-23 13:27:26

A Nagykároly-kertvárosi presbitérium úgy döntött, hogy a tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén újra megszervezi a kertvárosi református templom és Kálvin-központ támogatásának érdekében a Júlia-bált — tudtuk meg Tolnay István lelkésztől.

A templomépítő Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség tavaly is tartott istentiszteletet a szabad ég alatt

Mint ismeretes, 1846. szeptember 8-án találkozott először Szendrey Júlia és Petőfi Sándor. A nagykárolyi találkozásból és a szerelemből ihletődött eseményt idén az teszi különlegessé, hogy egybeesik a kertvárosi gyülekezet fennállásának 20. évfordulójával. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is lesz kulturális műsor, festményaukció, tombola és persze hajnalig tartó mulatság — mindez egybekötve az új templomra való adománygyűjtéssel. A jeles eseményre idén szeptember 16-án, pénteken kerül sor, helyszíne pedig a nagykárolyi Szőlő úti Motel lesz.

A jótékonysági bált még megelőzi augusztus 28-án az új kenyér ünnepe alkalmából megtartandó szabadtéri hálaadó istentisztelet. Az úrvacsoraosztással egybekötött alkalom 9 órakor kezdődik az épülőfélben lévő új nagykárolyi templomnál. Rossz idő esetén a nagytemplomba várják a híveket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...