Előkészületben a II. jótékonysági Júlia-bál
Utoljára módositva: 2016-08-23 13:27:26

A Nagykároly-kertvárosi presbitérium úgy döntött, hogy a tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén újra megszervezi a kertvárosi református templom és Kálvin-központ támogatásának érdekében a Júlia-bált — tudtuk meg Tolnay István lelkésztől.

A templomépítő Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség tavaly is tartott istentiszteletet a szabad ég alatt

Mint ismeretes, 1846. szeptember 8-án találkozott először Szendrey Júlia és Petőfi Sándor. A nagykárolyi találkozásból és a szerelemből ihletődött eseményt idén az teszi különlegessé, hogy egybeesik a kertvárosi gyülekezet fennállásának 20. évfordulójával. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is lesz kulturális műsor, festményaukció, tombola és persze hajnalig tartó mulatság — mindez egybekötve az új templomra való adománygyűjtéssel. A jeles eseményre idén szeptember 16-án, pénteken kerül sor, helyszíne pedig a nagykárolyi Szőlő úti Motel lesz.

A jótékonysági bált még megelőzi augusztus 28-án az új kenyér ünnepe alkalmából megtartandó szabadtéri hálaadó istentisztelet. Az úrvacsoraosztással egybekötött alkalom 9 órakor kezdődik az épülőfélben lévő új nagykárolyi templomnál. Rossz idő esetén a nagytemplomba várják a híveket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...