Előkészületben a II. jótékonysági Júlia-bál
Utoljára módositva: 2016-08-23 13:27:26

A Nagykároly-kertvárosi presbitérium úgy döntött, hogy a tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén újra megszervezi a kertvárosi református templom és Kálvin-központ támogatásának érdekében a Júlia-bált — tudtuk meg Tolnay István lelkésztől.

A templomépítő Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség tavaly is tartott istentiszteletet a szabad ég alatt

Mint ismeretes, 1846. szeptember 8-án találkozott először Szendrey Júlia és Petőfi Sándor. A nagykárolyi találkozásból és a szerelemből ihletődött eseményt idén az teszi különlegessé, hogy egybeesik a kertvárosi gyülekezet fennállásának 20. évfordulójával. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is lesz kulturális műsor, festményaukció, tombola és persze hajnalig tartó mulatság — mindez egybekötve az új templomra való adománygyűjtéssel. A jeles eseményre idén szeptember 16-án, pénteken kerül sor, helyszíne pedig a nagykárolyi Szőlő úti Motel lesz.

A jótékonysági bált még megelőzi augusztus 28-án az új kenyér ünnepe alkalmából megtartandó szabadtéri hálaadó istentisztelet. Az úrvacsoraosztással egybekötött alkalom 9 órakor kezdődik az épülőfélben lévő új nagykárolyi templomnál. Rossz idő esetén a nagytemplomba várják a híveket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 10.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...