Előkészületben a II. jótékonysági Júlia-bál
Utoljára módositva: 2016-08-23 13:27:26

A Nagykároly-kertvárosi presbitérium úgy döntött, hogy a tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén újra megszervezi a kertvárosi református templom és Kálvin-központ támogatásának érdekében a Júlia-bált — tudtuk meg Tolnay István lelkésztől.

A templomépítő Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség tavaly is tartott istentiszteletet a szabad ég alatt

Mint ismeretes, 1846. szeptember 8-án találkozott először Szendrey Júlia és Petőfi Sándor. A nagykárolyi találkozásból és a szerelemből ihletődött eseményt idén az teszi különlegessé, hogy egybeesik a kertvárosi gyülekezet fennállásának 20. évfordulójával. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is lesz kulturális műsor, festményaukció, tombola és persze hajnalig tartó mulatság — mindez egybekötve az új templomra való adománygyűjtéssel. A jeles eseményre idén szeptember 16-án, pénteken kerül sor, helyszíne pedig a nagykárolyi Szőlő úti Motel lesz.

A jótékonysági bált még megelőzi augusztus 28-án az új kenyér ünnepe alkalmából megtartandó szabadtéri hálaadó istentisztelet. Az úrvacsoraosztással egybekötött alkalom 9 órakor kezdődik az épülőfélben lévő új nagykárolyi templomnál. Rossz idő esetén a nagytemplomba várják a híveket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...