Elöntött gazdaságok az Avasban
Utoljára módositva: 2019-05-21 21:03:52

Vörös árvízriadó van érvényben a Turc patakon, a Kraszna és a Túr vízszintjét folyamatos megfigyelés alatt tartják, Komorzán határában 15 hektár mezőgazdasági terület került víz alá.

Az elmúlt időszakban hullott nagy mennyiségű csapadék következtében a Turc patak elérte a kritikus szintet a nagygércei mérőállomásnál, ezért a hatóságok vörös árvízriadót léptettek életbe a sebes folyású, de egyébként alacsony vízállású hegyi patakocskán, és folyamatos megfigyelés alatt tartják a Kraszna, valamint a Túr vízszintjét is — annál is inkább, mivel az időjárási előrejelzések szerint a következő napokban is további nagy mennyiségű esőzésekre (no meg viharos, helyenként orkán erejű szélre) kell számítani. A Sürgősségi Helyzetek Megyei Bizottságának tegnapi ülésén elrendelték a két folyó hidrográfiai medencéjében lévő önkormányzatok helyi bizottságainak „aktiválását” és felkészülését az azonnali és hatékony megoldást kívánó helyzetekre, akár ár-, akár belvíz okozza azokat. Mint az ülésen elhangzott, a Komorzán községen átfolyó három hegyi patak többszörösére megduzzadt vizei elöntöttek 10 háztartást (udvarokat, pincéket) és 15 hektárnyi mezőgazdasági területet is a község határában, a vízátfolyások pedig az utakon való közlekedést nehezítették.

Mint a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség beszámolójából kiderült, a kedd kora hajnali vihar, bár kiemelt erősségűnek minősült, az ilyenkor szokásosnál kisebb pusztítást végzett, Szatmárnémetiben csak a Bobocului utcában szakított le egy faágat, amely az úttestre zuhant, fél sávot lezárva a közlekedés elől,

ugyanakkor a tűzoltók folyamatosan fokozott készültségben vannak, hogy bármilyen sürgősségi helyzet esetén azonnal közbe tudjanak lépni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...