Először játszanak a Szuperkupáért
Utoljára módositva: 2017-08-18 14:14:55

Szombaton 17.30 órától a nagykárolyi Victoria Stadionban a megyei bajnok Tasnádi Unirea és a megyei Román Kupa-győztes mérkőzik meg a megyei Szuperkupáért, amelyet először rendez meg az AJF.

Két hónap leforgása alatt harmadik alkalommal mérkőzik meg a Tasnádi Unirea és a Luceafărul Decebal labdarúgócsapata. Június elején, a Liga 4 Elite utolsó fordulója után bajnoki győzelmet ünnepelhetett hazai közönség előtt az Unirea csapata, egy héttel később pedig a Luceafărul örülhetett a tasnádi meccs végén, hiszen a Román Kupa megyei döntőjét nyerte meg 11-es rúgások után. Mindkét alakulat történelmi sikerként könyvelhette el az akkori győzelmet, de szombaton is új fejezetet nyitnak a megyei labdarúgásban, hiszen ők lesznek az elsők, akik Szuperkupáért küzdenek. Tehát, a harmadik egymás elleni találkozó is valamely csapat ünneplésével zárul.

Viszont a szombati meccs jelentősen különbözni fog az előző kettőtől. Az Unirea ugyanis megyei bajnokként, és már Liga 3-ra felkészülve várja a mostani Szuperkupát. Vagyis, Marius Botan edző egy sokkal erősebb játékoskerettel áll majd fel Nagykárolyban, az Unireának ez lesz a főpróbája a bajnokság jövő hétvégi rajtja előtt.

A Luceafărul már túl van az első nyári tétmérkőzésen, hiszen másfél héttel ezelőtt a Bihardiószegi SK ellen játszott Decebalon a Román Kupa-selejtező első fordulójában, és 2–0-ra kikapott. A megyei kupagyőztes kerete is változott, viszont mindez nem jelenti azt, hogy egyenlő ellenfele lehet szombaton az Unireának. Decebal ugyanis az elmúlt idényekhez hasonlóan az elitligás tisztes helytállásra készül, míg Tasnád többek között a Kolozsvári Universitatea, a Kolozsvári CFR II, Szászmedgyesi Gaz Metan II, a Dési Unirea és a Gyulafehérvári Unirea csapataival kell majd farkasszemet nézzen ebben az idényben.

Hogy mennyire lesz egyenlőtlen a küzdelem, az kiderül a szombati, 17.30 órakor kezdődő találkozón. A Luceafărul ugyanis bízhat még abban, hogy a tasnádiak játéka még nem forrt össze annyira, hogy leseperjék a pályáról az alsóbb osztályú ellenfelüket. Így még az sem kizárt, hogy egy jó mérkőzést láthatnak azok, akik kilátogatnak a nagykárolyi Victoria Stadionba. A meccset a Nagyváradról „átigazolt” Liga 2-es sípmester, Marius Omuț vezeti. Munkáját a szintén átigazolt Liga 1-es asszisztens Octavian Șovre, illetve a szatmárnémeti, Liga 3-as asszisztens, Sergiu Neichi segítik. Cserebíró lesz Paula Popa, megfigyelő Török Zoltán. A találkozó felvezetőjében a Nagykárolyi VSK Victoria és a Mikolai Turul ifjúsági csapatai mérkőznek 15 órától (bírók: Șerban Peneghi – Kopriva Tamás, Kopriva Zsolt).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...