Először találkoznak a véndiákok
Utoljára módositva: 2014-08-15 10:00:18

Bertók Béla

Jövő héten első alkalommal találkoznak az 1969-ben megalakult Zene- és Képzőművészeti Líceum véndiákjai. Az első végzős évfolyam, amelynek tagjai 1973-ban léptek ki az alma mater kapuján, 41 év után találhatnak újra egymásra.
„Sajnos, az elmúlt évtizedekben egyszer sem sikerült úgy összeegyeztetni a programjainkat, hogy találkozni tudjunk, de ezt most végre pótolni fogjuk” — magyarázta lapunknak Bertók Béla, a találkozó szervezője.
Az első végzős zene- és képzőművészeti szakos évfolyamon 27-en végeztek, öten azonban már nem lehetnek köztük. Összetartó, kiváló osztályközösség találkozhat újra, hiszen mint megtudtuk, nem csak a középiskolában, hanem már az általános iskolában is osztálytársak, barátok voltak. „Tizenkét éven át voltunk osztálytársak a piros téglás épületben, az osztályfőnökünk pedig Bărbuş Valeria földrajztanár volt, aki remélhetőleg részt tud majd venni az osztályfőnöki órán” — mondta a szervező. Nem csak az osztályfőnök jelenlétére számítanak azonban, hanem több tanáruk — Fejér Kálmán zenetanár, Parádi Hajnalka és Brugós Gyula képzőművészeti tanárok, Gheorghiade Gheorghe romántanár és akkori aligazgató, Turdean Gyöngyi matematikatanár és Mecea Rodica kémiatanár — is jelezte, hogy részt vesz ezen az ünnepi alkalmon.
A véndiákok pedig, akik közül a legtöbben a zenei és képzőművészeti pályán maradtak, Izraelből, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Németországból és Magyarországról térnek most haza. Az egyik osztálytársuknak, a jelenleg Magyarországon élő Budaházi Tibor festőművésznek augusztus 20-án tárlata nyílik a megyeközpontban, amelyre nem csak a volt osztálytársakat, hanem minden érdeklődőt szeretettel várnak.
„Az osztályfőnöki órát augusztus 22-én, pénteken, délután négytől rendezzük meg a piros téglás épület dísztermében. Arra kérnék mindenkit, aki eddig nem jelentkezett, hogy vegye fel a kapcsolatot a 0770-470-048-as telefonszámon” — tette hozzá Bertók Béla.

 Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...