Először találkoznak a véndiákok
Utoljára módositva: 2014-08-15 10:00:18

Bertók Béla

Jövő héten első alkalommal találkoznak az 1969-ben megalakult Zene- és Képzőművészeti Líceum véndiákjai. Az első végzős évfolyam, amelynek tagjai 1973-ban léptek ki az alma mater kapuján, 41 év után találhatnak újra egymásra.
„Sajnos, az elmúlt évtizedekben egyszer sem sikerült úgy összeegyeztetni a programjainkat, hogy találkozni tudjunk, de ezt most végre pótolni fogjuk” — magyarázta lapunknak Bertók Béla, a találkozó szervezője.
Az első végzős zene- és képzőművészeti szakos évfolyamon 27-en végeztek, öten azonban már nem lehetnek köztük. Összetartó, kiváló osztályközösség találkozhat újra, hiszen mint megtudtuk, nem csak a középiskolában, hanem már az általános iskolában is osztálytársak, barátok voltak. „Tizenkét éven át voltunk osztálytársak a piros téglás épületben, az osztályfőnökünk pedig Bărbuş Valeria földrajztanár volt, aki remélhetőleg részt tud majd venni az osztályfőnöki órán” — mondta a szervező. Nem csak az osztályfőnök jelenlétére számítanak azonban, hanem több tanáruk — Fejér Kálmán zenetanár, Parádi Hajnalka és Brugós Gyula képzőművészeti tanárok, Gheorghiade Gheorghe romántanár és akkori aligazgató, Turdean Gyöngyi matematikatanár és Mecea Rodica kémiatanár — is jelezte, hogy részt vesz ezen az ünnepi alkalmon.
A véndiákok pedig, akik közül a legtöbben a zenei és képzőművészeti pályán maradtak, Izraelből, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Németországból és Magyarországról térnek most haza. Az egyik osztálytársuknak, a jelenleg Magyarországon élő Budaházi Tibor festőművésznek augusztus 20-án tárlata nyílik a megyeközpontban, amelyre nem csak a volt osztálytársakat, hanem minden érdeklődőt szeretettel várnak.
„Az osztályfőnöki órát augusztus 22-én, pénteken, délután négytől rendezzük meg a piros téglás épület dísztermében. Arra kérnék mindenkit, aki eddig nem jelentkezett, hogy vegye fel a kapcsolatot a 0770-470-048-as telefonszámon” — tette hozzá Bertók Béla.

 Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...