Először találkoznak a véndiákok
Utoljára módositva: 2014-08-15 10:00:18

Bertók Béla

Jövő héten első alkalommal találkoznak az 1969-ben megalakult Zene- és Képzőművészeti Líceum véndiákjai. Az első végzős évfolyam, amelynek tagjai 1973-ban léptek ki az alma mater kapuján, 41 év után találhatnak újra egymásra.
„Sajnos, az elmúlt évtizedekben egyszer sem sikerült úgy összeegyeztetni a programjainkat, hogy találkozni tudjunk, de ezt most végre pótolni fogjuk” — magyarázta lapunknak Bertók Béla, a találkozó szervezője.
Az első végzős zene- és képzőművészeti szakos évfolyamon 27-en végeztek, öten azonban már nem lehetnek köztük. Összetartó, kiváló osztályközösség találkozhat újra, hiszen mint megtudtuk, nem csak a középiskolában, hanem már az általános iskolában is osztálytársak, barátok voltak. „Tizenkét éven át voltunk osztálytársak a piros téglás épületben, az osztályfőnökünk pedig Bărbuş Valeria földrajztanár volt, aki remélhetőleg részt tud majd venni az osztályfőnöki órán” — mondta a szervező. Nem csak az osztályfőnök jelenlétére számítanak azonban, hanem több tanáruk — Fejér Kálmán zenetanár, Parádi Hajnalka és Brugós Gyula képzőművészeti tanárok, Gheorghiade Gheorghe romántanár és akkori aligazgató, Turdean Gyöngyi matematikatanár és Mecea Rodica kémiatanár — is jelezte, hogy részt vesz ezen az ünnepi alkalmon.
A véndiákok pedig, akik közül a legtöbben a zenei és képzőművészeti pályán maradtak, Izraelből, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Németországból és Magyarországról térnek most haza. Az egyik osztálytársuknak, a jelenleg Magyarországon élő Budaházi Tibor festőművésznek augusztus 20-án tárlata nyílik a megyeközpontban, amelyre nem csak a volt osztálytársakat, hanem minden érdeklődőt szeretettel várnak.
„Az osztályfőnöki órát augusztus 22-én, pénteken, délután négytől rendezzük meg a piros téglás épület dísztermében. Arra kérnék mindenkit, aki eddig nem jelentkezett, hogy vegye fel a kapcsolatot a 0770-470-048-as telefonszámon” — tette hozzá Bertók Béla.

 Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...