Elpusztult Chris, a világrekorder birka
Utoljára módositva: 2019-10-22 16:25:00

Elpusztult Chris, egy ausztráliai merinói juh, amelyről egy alkalommal több gyapjút nyírtak le, mint bármely más birkáról a világon.

 

A 10 éves kasztrált kost kedden reggel találták holtan a canberrai központú Little Oak állatmenhelyen. Gondozói szerint az állattal az öregség végzett.

Chris 2015-ben vált világhírűvé, amikor a főváros, Canberra külterületén rátaláltak az elkóborolt állatra, amely több mint öt éve nyíratlan gyapjának hatalmas súlya alatt roskadozva vonszolta magát előre.

A birkáról 40,2 kilogramm, harminc pulóverhez elegendő gyapjút nyírtak le.

 

Az állat ezzel nem hivatalos világrekordot állított fel, mint az egy alkalommal legtöbb gyapjút adó juh.

 

A rekordot addig egy új-zélandi birka, Big Ben tartotta, amelyet csaknem 29 kilónyi gyapjúval a testén találtak meg 2014-ben.

 

A 180 kiöregedett vagy betegeskedő haszonállatot gondozó Little Oak Sanctuary megtört szívvel tudatta kedden az édes, kedves és békés lélek távozását az örök legelőkre.

Az ausztrál merinói juhokat a gyapjukért tenyésztik és évente nyírják őket, alkalmanként átlagosan 5 kilónyi gyapjút vágnak le róluk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...