Élre álltak a világbajnok franciák
Utoljára módositva: 2018-08-16 12:17:09

Két hónap várakozás után elkészült a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) új világranglistája, amelyen a friss világbajnok Franciaország hat pozíciót javítva áll az első helyen, az ezüstérmes Horvátország tizenhatot javítva a 4., míg a bronzot szerző Belgium egyet javítva feljött a 2. pozícióban.

A korábbi második Brazília egy helyet rontott, míg az egykori világelső, és a vb-n lebőgő Németország a 15. – ezzel 2005 óta először estek ki az első 10-ből.

A legtöbbet a vb-házigazda orosz válogatott javított, amely 21 hellyel jobb, mint a torna előtti rangsorban volt, Nigériával holtversenyben a 49. – egyetlen ponttal megelőzve az 51. pozícióját megőrző Magyarországot. Románia két helyet javítva a 28.

A legtöbbet némi meglepetésre Egyiptom rontotta, amely a csoportkörben nulla ponttal kiesett: Szalahék kerek húsz hellyel csúsztak hátrébb, s a 65. helyen találhatók a rangsorban.

Valamivel több mint két hónappal ezelőtt közölte a FIFA, hogy az oroszországi világbajnokságot követően átalakítja a már korábban is sok vitát kiváltó világranglistáját, és a továbbiakban az Élő Árpád magyar származású sportvezető és fizikus nevével fémjelzett módszert használja majd – olvasható a nemzetisport.hu hírportálon.

Ebből aztán adódott némi gond, az átállás utáni első, júliusi rangsort a korábbi tervvel ellentétben ki sem adta a FIFA, mivel sok pontatlanságot hordozott magában – a nemzetközi szövetség által megadott számítási szisztéma alapján több különböző eredmény is kijött; akadt előzetes rangsor, amelyen a csoportkörben kieső német válogatott maradt volna az élen, míg az ezüstérmes horvátokat sikerült a 4.-től a 15. helyig mindenhova besorolni.

Végül megoldották, hogy a világbajnokságon látott erőviszonyoknak nagyjából megfelelő sorrend alakuljon ki – legalábbis az élmezőnyben, és a vb-n szereplők körében. Habár a pontos számítási módszert egyelőre nem tette elérhetővé a FIFA, így nem tudni, hogy mely mérkőzések és milyen súllyal estek latba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...