Elsikkasztotta a rá bízott gyerekek pénzét
Utoljára módositva: 2013-12-13 10:28:41

Sikkasztással és hűtlen pénzkezeléssel vádolnak a tasnádi rendőrök egy 42 éves férfit. A 42 éves C. Dan egy Tasnádon található családitípusú nevelőotthon adminisztrátora volt, és majdnem két évig vette fel a gondozásában levő gyerekek pénzét, melyet a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság gyerekpénz címen folyósított. A gyanúsított bíróság által felhatalmazott jogi képviselője volt a gyerekeknek, így felvehette a 8 évnél fiatalabbak gyerekpénzét. A gyanúsított azonban egyáltalán nem viselkedett apaként, mivel személyes célra használta fel a több mint 15 000 lejt, mely a gyerekeket illette volna meg. Azt követően, hogy megkapták a családi ház fűtésére szükséges faanyagot, az adminisztrátor I. Cornel bűntársával együtt abból 7,8 köbmétert eladott, így újabb 2000 lejes bevételre téve szert. C. Dan a rendőrség fogdájában van. A nyomozók indítványozták a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

Az ügy kapcsán a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság közleményt adott ki, melyben az áll, hogy a rendőrség tájékoztatását követően Covaci Dan Vladimir, a Mihalela családtípusú nevelőotthon adminisztrátorának munkaszerződését a bűnvádi eljárás idejére felfüggesztették.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...