Elsikkasztotta a rá bízott gyerekek pénzét
Utoljára módositva: 2013-12-13 10:28:41

Sikkasztással és hűtlen pénzkezeléssel vádolnak a tasnádi rendőrök egy 42 éves férfit. A 42 éves C. Dan egy Tasnádon található családitípusú nevelőotthon adminisztrátora volt, és majdnem két évig vette fel a gondozásában levő gyerekek pénzét, melyet a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság gyerekpénz címen folyósított. A gyanúsított bíróság által felhatalmazott jogi képviselője volt a gyerekeknek, így felvehette a 8 évnél fiatalabbak gyerekpénzét. A gyanúsított azonban egyáltalán nem viselkedett apaként, mivel személyes célra használta fel a több mint 15 000 lejt, mely a gyerekeket illette volna meg. Azt követően, hogy megkapták a családi ház fűtésére szükséges faanyagot, az adminisztrátor I. Cornel bűntársával együtt abból 7,8 köbmétert eladott, így újabb 2000 lejes bevételre téve szert. C. Dan a rendőrség fogdájában van. A nyomozók indítványozták a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

Az ügy kapcsán a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság közleményt adott ki, melyben az áll, hogy a rendőrség tájékoztatását követően Covaci Dan Vladimir, a Mihalela családtípusú nevelőotthon adminisztrátorának munkaszerződését a bűnvádi eljárás idejére felfüggesztették.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...