Első nyolcba zár a VSK
Utoljára módositva: 2014-02-23 14:26:53

Tizenöt perc alatt „elintézte” galaci ellenfelét a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a szombati bajnoki mérkőzésen, ezzel biztosította helyét a Nemzeti Liga első nyolc csapata között.

Tarţa Eni (fehér mez) tizenhét pontot dobott szombaton

Borzalmasan kezdődött a Szatmárnémeti VSK-nak a Galaci Phoenix elleni hazai bajnoki a mérkőzés, a játékosok csak csetlettek-botlottak a pályán, rendkívül pontatlanul dobtak, a védelem pedig átjáróház volt a galaciaknak. Hiába a cserék, a Éles Péter edzőnek szombaton még a kispadról sem jött segítség. Így az ellenfél két perc után már 6–2-re vezetett, a 8. percben, Earnesia Williams pontjaival tíz volt közte (11–19), de Kortni Jones dupláival játékba maradt a VSK. A 11. percben Tabytha Wampler hozzáadott még hármat a szatmári pontokhoz, így már csak egy maradt a hátrányból (22–23). A 16. percig kellett várni, míg a VSK-nak sikerült egyenlíteni (33–33), amit igen nehezen viselt el az ellenfél. A Tarţa–Laza Enikővel szembeni szabálytalankodásnál Theodosios Paralikas edző, illetve a galaci együttes egyik képviselője is hangoskodott a kispadon, ezért Bertalan István és Cristian Trofim bírók technikai büntetést ítéltek. A négy szabaddobásból, és azt ezt követő támadásból csak egy pont született (34–33), ami viszont Élest paprikázta fel. A szatmári szakvezető inkább játékosain vezette le dühét, és időkérésre hívta őket: csapkodós, ordibálós taktikai megbeszélés után Jones közelről, Bianca Voica pedig távolról talált be, így a szünetre már a VSK hárommal vezetett (41–38). A szatmári edző felrázta a lányokat a pihenő időben, fordulás után pedig leiskolázta a Phoenixet a VSK. Orosz Andreea már nem hibázott a büntetővonalról a vele szemben elkövetett sportszerűtlen megmozdulás után, a félkörön kívülről Jones is betalált, Tarţa Eni is hozzáadta a maga pontjait, így a 38. percben tizenhárom (59–46), a negyed utolsó fél percében pedig tizennyolc volt a szatmári for (66–48). A biztonságos előny tudatában kiengedtek a hazaiak, és az első VSK–pontokra három percet kellett várni. Szerencsére akkor már a galaciaknak sem volt nagy a játékkedvük, így Wampler pontjáig csak tizenkettőig zárkózott fel az ellenfél (66–54). Majd jött Voica újabb triplája, később Orosz Andi is feliratkozott a távoli pontdobók listájára, 80–66-os állásnál pedig véget ért a meccs, amelyen négy játékos lett kiállítva öt személyi hiba után: a szatmári oldalon Wampler és Cristiana Cutaş, túloldalt pedig Denise Fairbanks és Romina Filip.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Éles Péter rettentően dühös volt

„Ezzel a győzelemmel biztosítottuk helyünket az első nyolcba, és ez nagyon fontos nekünk, mert kevesen hitték, hogy sikerül ebben a felállásban teljesíteni a célunkat. Ezért dicséretet érdemel a csapat. A mai teljesítménnyel kapcsolatban azt mondhatom, hogy a tét rányomta a bélyegét a játék minőségére. Nekünk szükségünk volt a pontokra az első nyolchoz, az ellenfél pedig lehet, hogy az utolsó esélyét játszotta, hogy az alapszakasz végén a legjobb nyolcba zárjon” – vélte Éles Péter.

A VSK csütörtökön az Aradi ICIM-et fogadja hazai pályán, szombaton pedig a Kolozsvári U otthonában lépnek pályára a „piros–fehérek”.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 21. forduló

Szatmárnémeti VSK – Galaci Phoenix 80-66 (17:23, 24:15, 25:10, 14:18).

VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Adi (0, 0, 1), Orosz (20, 8, 1), Voica (6, 0, 1 – távoli dobásoknál 100 százalékos teljesítmény), Ivan (0, 0, 1), Desroches (0, 3, 1 – a mérkőzés leggyengébb játékosa, -4 pont hatékonysági mutatóval), Tarţa-Laza (17, 4, 4), Jones (17, 4, 4), Wampler (20, 7, 1), Cutaş (0, 3, 1).

További eredmények

Aradi ICIM – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 72-64

Gyulafehérvári CSU – Marosvásárhelyi Nova Vita 98-35

Kolozsvári U – BCT Alexandria 73-85

Rapid – Brassói Olimpia 66-85

Nagyváradi U VSK – CSM Târgovişte 49-112.

Március 4-én rendezik: SCM Craiova – Temesvári Danzio.

A bajnokság állása

1. Arad 41 pont /21 mérkőzés, 2. Târgovişte 39 /21, 3. Gyulafehérvár 38/20, 4. Sepsi 36/21, 5. Alexandria 33/19, 6. Brassó 33/21, 7. Szatmárnémeti 31/20, 8. Galac 30/21, 9. Temesvár 28/20, 10. Rapid 27/21, 11. Nagyvárad 26/20, 12. Kolozsvár 24/21, 13. Marosvásárhely 22/20, 14. Craiova 21/20.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...