Első őrsvezető-továbbképzés Erdélyben
Utoljára módositva: 2019-06-19 21:00:21

Június 16-án első alkalommal került megrendezésre az észak-erdélyi őrsvezető-továbbképzés a Szatmár megyei Sándorhomokon, a Berenczei–Kováts-kúriában Szatmár és Szilágy megyei cserkészcsapatok részvételével. A képzés során tizennyolc vezetőnek sikerült új tudást és élményt átadni. A foglalkozás vendége Pásztor Gábor vajdasági cserkészvezető volt.

Az őrsvezetőknek (15–18 éves korosztály) nagyon fontos szerepük van a csapatokon belül, mivel ők azok, akik heti rendszerességgel megtartják a foglalkozásokat a cserkészek számára. Az őrsvezetőképzés elvégzése után viszont nagyon keveset foglalkoznak a vezetők továbbfejlesztésével, és épp emiatt született meg a gondolat, hogy számukra is szervezzenek egyfajta továbbképzést, amely által új ismeretekre, új kompetenciákra tehetnek szert.

A hétvége keretmeséje az olasz konyha volt. Ennek mentén a résztvevőknek pizzát kellett sütniük. Ebben a történetben a pizza magát az őrsöt, a feltétek pedig mindazokat a kompetenciákat szimbolizálták, amelyek szükségesek az őrsök vezetéséhez. A keretmese bevezetését követően egy kreatív kollázst kellett készíteniük a résztvevőknek. Ezután két csoportra osztották a csapatot: a cserkész korosztályú őrsöt vezetők különböző új, aktív módszereket ismerhettek meg, míg a kiscserkész őrsvezetők színvadászaton vettek részt, valamint a kreatív meseírás fortélyait sajátíthatták el.

A tartalmas délelőtti foglalkozást szabad program követte, amelyet élményfürdőzéssel töltöttek a résztvevők. A délután második fele a lelki táplálás jegyében rövid áhítattal vette kezdetét, majd kézműves-tevékenységek és csapatépítő játékok színesítették. A képzés zárómomentumaként tábortűz körüli énekléssel nyugtázták a tartalmas napot a résztvevők.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. Külön köszönet Gönczy Gábornak, hogy a program befogadására rendelkezésre bocsátotta a kúriát.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 10.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...