Első őrsvezető-továbbképzés Erdélyben
Utoljára módositva: 2019-06-19 21:00:21

Június 16-án első alkalommal került megrendezésre az észak-erdélyi őrsvezető-továbbképzés a Szatmár megyei Sándorhomokon, a Berenczei–Kováts-kúriában Szatmár és Szilágy megyei cserkészcsapatok részvételével. A képzés során tizennyolc vezetőnek sikerült új tudást és élményt átadni. A foglalkozás vendége Pásztor Gábor vajdasági cserkészvezető volt.

Az őrsvezetőknek (15–18 éves korosztály) nagyon fontos szerepük van a csapatokon belül, mivel ők azok, akik heti rendszerességgel megtartják a foglalkozásokat a cserkészek számára. Az őrsvezetőképzés elvégzése után viszont nagyon keveset foglalkoznak a vezetők továbbfejlesztésével, és épp emiatt született meg a gondolat, hogy számukra is szervezzenek egyfajta továbbképzést, amely által új ismeretekre, új kompetenciákra tehetnek szert.

A hétvége keretmeséje az olasz konyha volt. Ennek mentén a résztvevőknek pizzát kellett sütniük. Ebben a történetben a pizza magát az őrsöt, a feltétek pedig mindazokat a kompetenciákat szimbolizálták, amelyek szükségesek az őrsök vezetéséhez. A keretmese bevezetését követően egy kreatív kollázst kellett készíteniük a résztvevőknek. Ezután két csoportra osztották a csapatot: a cserkész korosztályú őrsöt vezetők különböző új, aktív módszereket ismerhettek meg, míg a kiscserkész őrsvezetők színvadászaton vettek részt, valamint a kreatív meseírás fortélyait sajátíthatták el.

A tartalmas délelőtti foglalkozást szabad program követte, amelyet élményfürdőzéssel töltöttek a résztvevők. A délután második fele a lelki táplálás jegyében rövid áhítattal vette kezdetét, majd kézműves-tevékenységek és csapatépítő játékok színesítették. A képzés zárómomentumaként tábortűz körüli énekléssel nyugtázták a tartalmas napot a résztvevők.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. Külön köszönet Gönczy Gábornak, hogy a program befogadására rendelkezésre bocsátotta a kúriát.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...