Megkezdődött a Globsec biztonságpolitikai fórum Pozsonyban
Utoljára módositva: 2019-06-06 15:11:47

Megkezdődött a Globsec biztonságpolitikai fórum Pozsonyban csütörtökön, a háromnapos rendezvény vezető témája az Európai Unió jövője lesz.

A fórumot Andrej Kiska, a mandátuma végéhez közeledő szlovák államfő nyitotta meg. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a unió polgárainak erős, egységes EU-ra van szükségük, amely a világpolitikában is érvényesíteni tudja az érdekeit. A szlovák államfő annak a véleményének is hangot adott, hogy nagyobb mértékű integrációra és a biztonságot erősítő beruházások növelésére van szükség.

A biztonságpolitikai fórumot a Szlovák Atlanti Bizottság (SAC) hozta létre 2005-ben, és azóta minden évben megrendezik. Az idei, sorban a tizennegyedik konferencia szombatig tart, és hagyományosan a pozsonyi River Park szállóban tartják.

Az idei Globsec fórum mottója az Ötletek alakítják a világot (Ideas shaping the world). A konferencia keretében tartott előadások és panelbeszélgetések négy fő területre összpontosítanak. Ezek közül a vezető téma az EU jövője, de terítékre kerülnek majd olyan témakörök is, mint a nyugati intézmények válsága, a fenntartható fejlődés, a globális gazdaság kérdései, a klímaváltozás és a terrorizmus.

A rendezvényre hatvan országból több mint 1300 vendéget, politikusokat, kül- és biztonságpolitikai szakértőket, elemzőket hívtak meg.

Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli, aki a fórum második napján, pénteken, az Európai Parlamenti (EP) választások utáni politikai erőviszonyaival foglalkozó panelbeszélgetésen vesz részt, többek között Tomás Petrícek cseh külügyminiszterrel és George Ciamba román Európai-ügyi miniszterrel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...