Elsőfokú viharriasztást adtak ki az ország 26 megyéjére
Utoljára módositva: 2019-06-05 14:52:49

Felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 26 megyéjére.

 

A sárga jelzésű figyelmeztetés egész nap folyamán érvényes.

A meteorológusok szerint szerdán 23 óráig a Bánságban, a Körösök vidékén, Erdély nyugati és délnyugati részén, Olténia északi részén, Nyugat- és Észak-Moldvában, Munténia északi és keleti részén, valamint a hegyvidéken villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, helyenként a 35-50 litert négyzetméterenként.

 

Az ANM ugyanakkor egy nappal, június 7-éig meghosszabbította az ország legnagyobb részére érvényes, megerősödő szélre és a jégesőre vonatkozó figyelmeztetését.

 

E szerint, június 5-én 10 óra és június 7-én 23 óra között villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként.

 

Ezek a jelenségek a délutáni órákban lesznek gyakoribbak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...