Elsősegélynyújtók versenyeztek
Utoljára módositva: 2012-05-09 10:19:56

A május 8–ra datált Vöröskereszt és Vörös Félhold Nemzetközi Napja alkalmából Szatmár megyében is megrendezték a Hozzáértők elsősegélynyújtók versenyét.

A csapatok elméleti és gyakorlati tudását is pontozta a zsűri

A csapatok elméleti és gyakorlati tudását is pontozta a zsűri

A Romániai Vöröskereszt és annak szatmári fiókszervezete ebben az évben is meghirdette a Hozzáértő elsősegélynyújtók versenyt diákok számára. Május 8–án a Szatmár Kupán V-VIII. osztályos diákok versengtek, ennek a korosztálynak idén nem szerveznek országos szintű megmérettetést (csak a IX–XII. osztályok esetében).

Ügyesek, felkészültek

A verseny a kivitelezhetőség egyszerűbbé tételéért különböző tájegységekre leosztva zajlik. A megmérettetések már elkezdődtek, a Nagykároly–Tasnád körzetnek a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola adott otthont, míg a Szamos folyó bal partján fekvő települések diákjai május 8–án találkoztak Szatmárnémetiben az ifjúsági tábor területén. A benevezett 5–5 fős csapatokat és felkészítőiket a borús idő és az enyhén szemerkélő eső sem riasztotta el a versenyen való részvételtől. A vendégeket Rodica Borlan, a szatmári fiókszervezet elnöke köszöntötte: a középhomóródi, a szamosborhídi, a remetemezői, a szelestyehutai, a vetési, a szatmárhegyi, a szamosdobi, a szilágykorondi, a szopori iskolásokat, továbbá a szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi, az Avram Iancu, az Octavian Goga, a Mircea Eliade és Ion Creangă Általános Iskolák diákjait. A kétfordulós versenyben a Szamos folyó bal partján található csapatok közül I. lett a szatmárnémeti Octavian Goga Általános Iskola, II. helyen a szatmárhegyi, III. helyen a szilágykorondi iskola csapata végzett.

Következő akciók

A verseny május 9–én folytatódik az Avasfelsőfalui Elméleti Líceumban, majd 10–én a Szamos jobb partján található iskolák diákjai mérik össze tudásukat. A különböző tájegységek legjobbjai május 22–én találkoznak a szatmári tábor területén azért, hogy eldöntsék, ki a 2012–es év elsősegélynyújtásból legügyesebb, legfelkészültebb csapata megyénkben.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...