Elsősegélynyújtók versenyeztek
Utoljára módositva: 2012-05-09 10:19:56

A május 8–ra datált Vöröskereszt és Vörös Félhold Nemzetközi Napja alkalmából Szatmár megyében is megrendezték a Hozzáértők elsősegélynyújtók versenyét.

A csapatok elméleti és gyakorlati tudását is pontozta a zsűri

A csapatok elméleti és gyakorlati tudását is pontozta a zsűri

A Romániai Vöröskereszt és annak szatmári fiókszervezete ebben az évben is meghirdette a Hozzáértő elsősegélynyújtók versenyt diákok számára. Május 8–án a Szatmár Kupán V-VIII. osztályos diákok versengtek, ennek a korosztálynak idén nem szerveznek országos szintű megmérettetést (csak a IX–XII. osztályok esetében).

Ügyesek, felkészültek

A verseny a kivitelezhetőség egyszerűbbé tételéért különböző tájegységekre leosztva zajlik. A megmérettetések már elkezdődtek, a Nagykároly–Tasnád körzetnek a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola adott otthont, míg a Szamos folyó bal partján fekvő települések diákjai május 8–án találkoztak Szatmárnémetiben az ifjúsági tábor területén. A benevezett 5–5 fős csapatokat és felkészítőiket a borús idő és az enyhén szemerkélő eső sem riasztotta el a versenyen való részvételtől. A vendégeket Rodica Borlan, a szatmári fiókszervezet elnöke köszöntötte: a középhomóródi, a szamosborhídi, a remetemezői, a szelestyehutai, a vetési, a szatmárhegyi, a szamosdobi, a szilágykorondi, a szopori iskolásokat, továbbá a szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi, az Avram Iancu, az Octavian Goga, a Mircea Eliade és Ion Creangă Általános Iskolák diákjait. A kétfordulós versenyben a Szamos folyó bal partján található csapatok közül I. lett a szatmárnémeti Octavian Goga Általános Iskola, II. helyen a szatmárhegyi, III. helyen a szilágykorondi iskola csapata végzett.

Következő akciók

A verseny május 9–én folytatódik az Avasfelsőfalui Elméleti Líceumban, majd 10–én a Szamos jobb partján található iskolák diákjai mérik össze tudásukat. A különböző tájegységek legjobbjai május 22–én találkoznak a szatmári tábor területén azért, hogy eldöntsék, ki a 2012–es év elsősegélynyújtásból legügyesebb, legfelkészültebb csapata megyénkben.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...