Elstartolt a színjátszó fesztivál
Utoljára módositva: 2017-11-11 09:49:16

Második alkalommal biztosít teret és lehetőséget a Nagykárolyi Kulturális és Turisztikai Igazgatóság a fiatal színjátszóknak, hogy megmutathassák tehetségüket.

Csütörtök délután startolt el a Fiatalok Színházi Fesztiválja, hogy az Ifjúsági Színházi Napok keretében három napon keresztül az ifjak uralják a színház deszkáit. Általános iskolás és gimnazista fiatalok vették birtokba a színház épületét, hogy energiájukkal, lelkesedésükkel és tehetségükkel töltsék meg azt. A román vagy magyar nyelven zajló előadások a komédia, dráma, tragikomédia, abszurd vagy fizikai színház, illetve az improvizáció elemeiből építkeznek.

Az idei program igen gazdag nemcsak műfajokat, hanem a résztvevők számát tekintve is, hiszen 12, határon innen és túlról érkező csapat lép színpadra a rendezvény ideje alatt. Ők összesen 13 előadást mutatnak be, s ma, a rendezvény zárónapján 18 órakor hozza nyilvánosságra a Corina Nuna könyvtáros, Fándly Csaba és Székely Tibor színművészek alkotta zsűri a fesztivál nyerteseinek névsorát.

Egy olyan rendezvény ez, amelyen az egymás iránti tisztelet és elfogadás dominál, hangsúlyozták ki a rendezvény szervezői, Szolomájer Tímea és Adrian Stefănuţi csütörtökön, a vendégek és a fellépők köszöntésekor.

Az eseményt a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, valamint a városi tanács támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...