Elstartolt a színjátszó fesztivál
Utoljára módositva: 2017-11-11 09:49:16

Második alkalommal biztosít teret és lehetőséget a Nagykárolyi Kulturális és Turisztikai Igazgatóság a fiatal színjátszóknak, hogy megmutathassák tehetségüket.

Csütörtök délután startolt el a Fiatalok Színházi Fesztiválja, hogy az Ifjúsági Színházi Napok keretében három napon keresztül az ifjak uralják a színház deszkáit. Általános iskolás és gimnazista fiatalok vették birtokba a színház épületét, hogy energiájukkal, lelkesedésükkel és tehetségükkel töltsék meg azt. A román vagy magyar nyelven zajló előadások a komédia, dráma, tragikomédia, abszurd vagy fizikai színház, illetve az improvizáció elemeiből építkeznek.

Az idei program igen gazdag nemcsak műfajokat, hanem a résztvevők számát tekintve is, hiszen 12, határon innen és túlról érkező csapat lép színpadra a rendezvény ideje alatt. Ők összesen 13 előadást mutatnak be, s ma, a rendezvény zárónapján 18 órakor hozza nyilvánosságra a Corina Nuna könyvtáros, Fándly Csaba és Székely Tibor színművészek alkotta zsűri a fesztivál nyerteseinek névsorát.

Egy olyan rendezvény ez, amelyen az egymás iránti tisztelet és elfogadás dominál, hangsúlyozták ki a rendezvény szervezői, Szolomájer Tímea és Adrian Stefănuţi csütörtökön, a vendégek és a fellépők köszöntésekor.

Az eseményt a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, valamint a városi tanács támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...